САД

Језиво шта јој је отац урадио: Ова дјевојчица се води као најтежи случај злостављања икад!

  • 27.11.2023. 17:56

Када је мала дјевојчица ушла у центар за социјални рад у Лос Анђелесу октобра 1970. године, изгледала је као мали уплашени зец. Руке је држала у неприродном положају као зец који се спрема да скочи. Није причала, није разумијела говор и дјеловала је страшно уплашено.

На сваку високу интонацију гласа, она би се унередила. Тако је реаговала на срес.

У почетку су сви мислили да је дијете аутистично и да је много млађа. Али када су сазнали да има 13 година и само 26 килограма, клупко је почело да се одмотава.

Претукао и давио брата јер му није позајмио ауто

Претукао и давио брата јер му није позајмио ауто

Да би заштитили њен идентитет, службена лица су је назвала Џини. Од тог момента па до данас, Џини се води као најтежи случај злостављаног дјетета у САД.

Џини је годинама живела затворена и завезана у лудачку кошуљу коју јој је направио рођени отац. Он јој је забранио да плаче, да говори, прави буку или хода. Када би се несрећно дијете побунило, он је режао на њу.

Жени и сину је забранио да комуницирају са Џини, па је зато дијете само реаговало на своје име и двије ријечи: Стани и Доста.

Зворничанин прогањао судију због којег је осуђен на три године затвора

Зворничанин прогањао судију због којег је осуђен на три године затвора

Амерички медији су је прозвали дивље дијете. Али Џини није одрасла у дивљини, Џини је одрасла у породици без љубави. Насилној средини која је од ње направила дијете које не разумије околину.



Њен отац, Кларк Вајли је оптужен за занемаривање дјетета, ухапшен је али је на дан суђења извршио самоубиство. "Свијет никад неће разумијети," биле су ријечи на поруци коју је оставио у ћелији.

Џин је тада смјештена у установу која се бринула о њој неко вријеме, док су је стручњаци учили да једе, хода, прича. Јавности је саопштено да добро реагује, да учи и да обожава музику.

Годинама након тога Џин је премјештана од породице до породице, а јавност се више није ни занимала за "дивље дијете".

Иако су доктори покушавали да упоставе контак са њеном мајком, то није омогућено. Истина је да је годинама Џини прелазила из руке у руке нестручних људи и њен опоравак није био могућ.

Не зна се тачно гдје Џини данас живи. Зна се само да је још увијек жива и да вјероватно још увијек у глави затворена у подруму своје старе куће у којој ју је отац држао годинама, пише Курир.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.