Министар спољних послова

Камерон код Трампа на Флориди тражи новац за Украјину

  • Извор: РТ Балкан
  • 09.04.2024. 12:53

Министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон састао се с некадашњим предсједником САД Доналдом Трампом у оквиру своје дипломатске турнеје по Сједињеним Државама, током које се нада да ће добити подршку за даље финансирање Украјине.

Двојица политичара састала су се на Трамповом имању Мар а Лаго на Флориди не би ли разговарали о сукобу у Украјини, НАТО-у и Блиском истоку, то јест рату у Појасу Газе, пренио је британски "Телеграф", те додао да је острвска влада поручила да се радио о стандардној пракси сусрета са опозиционим лидерима, у овом случају с Трампом, пред изборе у САД.

Уочи посјете Америци Камерон је рекао да је украјински тријумф над Русијом кључно значајан за америчку и европску безбедност, те позвао законодавце преко Атлантика да хитно одобре додатну војну помоћ Кијеву.

"Вашингтон пост": Трамп би натјерао Украјину да се одрекне Крима и Донбаса

Форин офис је саопштио да ће Камерон инсистирати на томе да Украјина добије ресурсе неопходне за офанзиву 2025. године.

Владин извор рекао је за "Телеграф" да је шеф британске дипломатије желио да Трамп чује колико Уједињено Краљевство издваја за одбрану на "продуктивном састанку" који је подвукао "ширину и снагу" специјалног односа државника.

Након посјете потенцијалном будућем шефу Бијеле куће Камерон путује у Вашингтон, гдје ће се састати с представницима Републиканске партије, члановима Конгреса и државним секретаром Ентонијем Блинкеном, не би ли их подстакао да промијене свој однос према подршци Кијеву.

Камерон тражио паре за Украјину па добио одговор из САД: Пољуби ме у...

Камерон тражио паре за Украјину па добио одговор из САД: Пољуби ме у...

Британски лист подсјећа и да је Камерон раније критиковао Трампове изјаве да ће дозволити Русији да ради шта хоће чланицама НАТО-а које не испуњавају финансијске обавезе према Алијанси, док, такође британски, "Сан" помиње и речи некадашњег премијера УК да је Трамп глуп и да изазива подјеле, као и то да га је у својим мемоарима оптужио за протекционизам, ксенофобију и мизогинију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)