Убили десетине

Канибалски пар из Русије годинама убијао људе: Месо пронађено и у тигању на шпорету

  • Извор: Телеграф
  • 06.05.2024. 09:55

Дмитриј Бакшев и Наталија Бакшева наводно су убили на десетине људи у периоду од 18 година, све док 2017. године полиција није открила њихову канибалску јазбину.

Упозорење: Текст садржи веома узнемирујуће детаље

У стану у Русији пронађени су одрезани дијелови тијела и фотографије јела припремљених са људским месом, пише Дејли Мејл.

Дмитриј и Наталија, који су тада имали 35, односно 42 године, ухапшени су након што су радници на путу пронашли телефон с фотографијама на којима Дмитриј држи одсјечену људску руку, пише Телеграф.

Кад је полиција претражила њихов стан у Краснодару, наводно су пронађени одсјечени дијелови тијела, укисељени људски остаци, десетак кришки коже и канибалски снимци који приказују како се кува људско месо.

Кафа у БиХ поново поскупљује

Кафа у БиХ поново поскупљује

Истражитељи тврде да је пар користио странице за упознавање како би тражио жене које ће убијати и с њима јести месо.

Дмитриј и његова супруга осуђени су само за убиство конобарице чији су дјелимични остаци пронађени у њиховом замрзивачу.

Елена Варушева (35) наводно је убијена након што ју је Наталија оптужила да је завела њеног супруга који је потом зарио нож у конобарицу. Истражитељи тврде да је Елена живјела у истом крају као и пар и да је повремено с њима пила, а Наталија је постала љубоморна што је довело до свађе.

"Супруга се пожалила и њен муж је насмрт избо ту жену. Наталија је активно учествовала у убиству и подстицала свог супруга на исто“, рекао је Вадим Бугајенко из руског истражног одбора.

Убиство је откривено након што је радник Роман Комијаков понашао Дмитријев телефон на улици и видео фотографије на којима позира са дијеловима женског тијела.

У пожару изгорјели ресторан ”Комуна” и апартмани, нема повријеђених

У пожару изгорјели ресторан ”Комуна” и апартмани, нема повријеђених

"Постављали смо асфалт кад сам пронашао телефон. Отворио сам галерију и видио двије фотографије на којима ми се чинило да се налазе глава и рука", рекао је.

Дмитриј је дошао да тражи телефон, али је радник рекао да није ништа пронашао. Касније је телефон предао полицији, која је тако ушла у траг канибалима. Еленини остаци пронађени су у фрижидеру, замрзивачу, у тигању на плочи за кување, а онда је идентификована и жртва.

"На једној фотографији налази се кувана људска глава на тањиру с мандаринама. Умјесто очи у очним дупљама се налазе маслине, а на носу је причвршћен лимун", рекао је извор локалним медијима 2017. године.

Фотографија је снимљена 1999. године због чега многи сумњају да је пар људе убијао и јео пуних 18 година. Полицијска потрага касније је полицајце одвела и до Еленине одсјечене главе, која се налазила у контејнеру у близини куће.

"Прегледавајући фотографије, Наталија је препознала и идентификовала више од 30 жртава које су заједно убили и појели. У кући су пронађени телефони жртава као и снимци како кувају јела од људског меса", рекао је полицијски извор.

Огласила се полиција о превртању квада на Козари

Огласила се полиција о превртању квада на Козари

Дмитриј је радио на Војној академији у којој су и живјели, а Наталија је раније била медицинска сестра која је добила отказ због опијања.

Комшије су локалним медијима рекле да је бивша медицинска сестра Наталија радила и продавала пите како би повећала своје приходе и хвалила се власницима ресторана да може да набави месо.

Бивши пријатељ пара испричао је да су га једном приликом изненада напали због лажне оптужбе да је спавао с Наталијом.

"И ја сам могао бити поједен. Синоћ сам имао ноћну мору да од мене праве месо на пари. Прије неких шест недјеља једва сам преживио. Могли су да ме поједу да нисам био у доброј физичкој форми, а те људе познајем годинама и увијек сам им помагао", рекао је Лабинцев.

"Дмитриј је рекао да је љубоморан на мене и своју супругу, иако за то није било разлога. Наталија је била пуно млађа од мене, о чему је он причао? Одједном је зграбио столицу и покушао ме ударити с леђа. Успио сам то избјећи, служио сам војску и знам како се заштитити. Након тога је и Наталија скочила на мене, али ме није успјела озлиједити“, рекао је.

Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог

Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог

Избацио их је из свог дома те их након тога више није видио. Дмитриј и Наталија били су подвргнути психијатријским тестовима прије суђења и оцијењено је да су ментално здрави. На затвореном суђењу Наталија је проглашена кривом за потицање супруга на убиство конобарице.

Адвокат Јулиа Федотова тврдила је да је убиство и резање тијела конобарице извео вјешт човјек, који је имао претходног искуства, што указује на то да му то није прво убиство.

Истакла је да је у првом свједочењу Наталија рекла да је њен супруг "дијелове тијела ставио у купатило, одрезао кожу с лобање, зубима откинуо уши и усне и појео их".

Још траје потрага за рударом у јами Рудника лигнита Мрамор

Још траје потрага за рударом у јами Рудника лигнита Мрамор

Наталија је током испитивања признала да је канибал, али касније је изјаву повукла. Федотова је питала како је Дмитриј стручно одрезао убијену и извадио срце, ако је био убица почетник, како су тврдили полицајци. Такође је поставила питање зашто су дијелови тијела били стручно сачувани у фрижидеру и замрзивачу, ако нису канибали.

Истражитељи инсистирају на томе да се пар упознао тек 2012. тако да прије тога нису могли заједно да учествују у канибалским дјелима и тврде да је језива слика која приказује "гозбу“ била лажна.

Наталија је осуђена на 11 година затвора након тајног суђења 2018. због подстицања на убиство Елене Васхрушеве, док је њен супруг Дмитриј осуђен на 13 година затвора за Еленино убиство, али је умро у завору у ком је био затворен 2020. године.

Будући да истражитељи нису подигли никакве додатне оптужнице против Наталије, она ће 2029. изаћи из затвора у доби од 54 године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: