Славјанск

Медији: Руси погодили француску Легију странаца

  • Извор: Б92
  • 15.04.2024. 10:17

Руске оружане снаге су погодиле локацију француских плаћеника у Славјанску, коју контролишу Оружане снаге Украјине, рекао је за РИА Новости координатор Николајевског округа Сергеј Лебедев, позивајући се на колеге.

"Према извјештајима наших другова, погођена је 'локација' гдје су се налазили украјински артиљерци и, највјероватније, Французи који су довезли самоходне хаубице 'ЦАЕСАР' у помоћ Бандеровцима", навео је саговорник агенције.

Копредсједник Координационог савјета за интеграцију нових региона Јавне коморе Владимир Рогов рекао је у понедјељак за РИА Новости да су Оружане снаге Украјине предале нову серију француских хаубица Цезар намијењених за гранатирање Запорошке области.

Лебедев је додао да је трећина Славјанска блокирана од стране војске, а врши се масовна провјера докумената и паметних телефона свих на улици. Према непровјереним извјештајима, из Павлограда су стигла и нека кола хитне помоћи.


Ћеранић: Једна ствар би могла бити кобна за Израел

Ћеранић: Једна ствар би могла бити кобна за Израел

Подсјетимо, првих 100 бораца француске Легије странаца пребачено је у Славјанск, у Доњецкој Народној Републици. 

Како се наводи, представници 3. пјешадијског пука француске Легије странаца стигли су у четвртак на локацију 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Славјанску.

Средином јануара, руске трупе су уништиле привремену тачку размјештања страних плаћеника, од којих су већина били Французи, у Харкову. Према подацима Министарства одбране, војска је успјела да елиминише више од 60 милитаната.

"Француски плаћеници су легитимна и приоритетна мета наше војске, ако француски предсједник Емануел Макрон планира да замијени колосалне губитке украјинских милитаната француском војском, он ће на крају пасти у рупу коју толико покушава да ископа за Русију", рекао је Шеремет за РИА Новости.


Русија у УН: Напад Ирана одговор на срамну неактивност СБ УН

Русија у УН: Напад Ирана одговор на срамну неактивност СБ УН

Према његовим ријечима, време је да француски народ оцијени непромишљену Макронову политику.

Пратите нас и путем Вибера