Велика Британија

Мигранти, банде, Ламанш и скоро два милиона евра дневно: "Бизнис" никад бољи

  • 18.03.2024. 09:05

Криминалне банде у Британији зарађују и до 1,8 милиона евра дневно од кријумчарења миграната у чамцима.

Дана 4. марта, у седам малих чамаца, на британску обалу прокријумчарена је 401 особа – што је рекорд у 2024. години, пише "Дејли мејл".

У анализи Лабуристичке партије откривено је да, према француској полицији, просјечна цијена коју траже кријумчари од људи који желе да уз њихову помоћ пређу Ламанш износи око 4.000 фунти по особи, што значи да би ови илегални мигранти платили бандама око 1,6 милиона фунти, односно око 1,8 милиона евра. 

Скупи, а не раде: Свега 15 до 30 одсто авиона Ф-35 способно за борбена дејства!

Скупи, а не раде: Свега 15 до 30 одсто авиона Ф-35 способно за борбена дејства!

"Криминалне кријумчарске банде остварују огроман профит од ових ужасних послова", рекла је министарка унутрашњих послова Велике Британије у сјенци Ивет Купер.

Њена Лабуристичка партија "не би трошила милијарде на фору са Руандом", додала је.

"Лабуристи би се обрачунали са кријумчарским бандама које управљају малим чамцима и организовали би прекограничну полицијску јединицу која би кренула за њима узводно и разбила њихов пословни модел", наводи Купер.

Више од 40.000 миграната доведено је у Велику Британију чамцима откако је Риши Сунак постао премијер, упркос чињеници да је обећање да ће их зауставити било једно од кључних на почетку његовог премијерског мандата.

Скот Ритер у Доњецку: Становништво жали само једну ствар!

Скот Ритер у Доњецку: Становништво жали само једну ствар!

Портпарол Министарства унутрашњих послова рекао је: "Ова влада је посвећена разбијању пословног модела банди, обезбјеђивању граница и заустављању бродова".

"Предузели смо снажне акције да сузбијемо ове криминалце, одвратимо мигранте од опасних прелаза и, заједно са нашим француским колегама, пресретнемо бродове", преноси британски "Дејли мејл".

Мигрантима који су илегално стигли у Велику Британију, влада те земље планира да понуди 3.000 фунти (3.836 долара) ако добровољно пристану да оду у Руанду, раније је саопштено.

"Украјини понестаје муниције, САД забринуте и за сопствене залихе"

Британски Врховни суд одлучио је крајем прошле године да, владин план којим се тражиоци азила депортују у Руанду, није законит, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.