Колорадо

Незапамћен хорор: Бивши власник погребне куће "злостављао" лешеве

  • Извор: Танјуг
  • 26.02.2024. 04:00

Бивши власник погребне куће Мајлс Харфорд, оптужен да је двије године држао женски леш у погребним колима и гомилао кремиране посмртне остатке 35 људи, ухапшен је, саопштили су званичници.

Хапшење Харфорда (33) у четвртак увече повезано је са посљедњим у низу прекршаја власника погребних кућа у Колораду, укључујући откривање скоро 200 тијела која се распадају у погребном заводу препуном буба прошле године, пренио је АБЦ њуз.

Октрића су бацила свјетлост на лабаве државне прописе о погребним кућама, а послије њих је почео притисак на посланике да покушају да пооштре законе.

Језива сцена урни сакривених на Харфордовом имању до погребних кола у којима је лежало тијело 63-годишње жене, откривена је почетком фебруара током деложације коју је суд наредио у Харфордовој кући, саопштила је полиција.

Шеф украјинских обавјештајаца: Наваљни је умро природном смрћу

Шеф украјинских обавјештајаца: Наваљни је умро природном смрћу

Док је претресала имање, полиција је отворила врата погребних кола због "одвратног мириса", видјевши обрисе људског тијела наизглед везаног за колица и прекривеног ћебадима, стоји у изјави о хапшењу.

Харфорд је био власник компаније Аполо фјунерал & кремејшен сервисис у предграђу Денвера у Литлтону, саопштила је полиција, а вјерује се да су откривене урне људи који су умрли од 2012. до 2021.

Погребно предузеће је затворено од септембра 2022. године.

У налогу за хапшење се наводе потенцијалне оптужбе за злостављање леша, фалсификовање смртовнице и крађу новца плаћеног за кремацију жене, иако је окружни тужилац Денвера Бет Мекејн раније рекла да су могуће и друге оптужбе.

Руси објавили шта су пронашли у напуштеној фабрици у Авдијевки

Руси објавили шта су пронашли у напуштеној фабрици у Авдијевки

Харфорд је пуштен из притвора у петак након што се накратко појавио на суду путем видео снимка.

У доступним судским документима још није наведен бранилац који би могао да говори у Харфордово име.

Полиција је испитала Харфорда дан након открића 6. фебруара, наведено је у саопштењу о хапшењу.

Начелник полиције Денвера Мет Кларк је раније рекао да је Харфорд признао полицији да дугује новац крематоријима у тој области и да нико није хтио да кремира тијело жене, па је одлучио да је похрани у погребна кола.

Ствара се нова свјетска сила: Предвиђају јој невјероватан економски раст

Ствара се нова свјетска сила: Предвиђају јој невјероватан економски раст

Породица преминуле жене рекла је истражитељима да су добили оно за шта су вјеровали да је пепео жене, који је предат на анализу.

Међутим, када је за Харфордом издат налог за хапшење 12. фебруара, осумњичени се није предао.

До четвртка полиција није могла да га пронађе и понудила је награду од 2.000 долара за информације које би довеле до његовог хапшења.

Власти су успјеле да "вјероватно утврде" идентитет 18 поједииначних урни, навела је полиција, која је додала да су се породице жалиле на лошу комуникацију компаније у враћању посмртних остатака њихових најмилијих.

Једна породица је навела да је пепео добила у урни са погрешним именом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!