Министарство одбране

Руси објавили шта су пронашли у напуштеној фабрици у Авдијевки

  • Извор: Агенције
  • 25.02.2024. 20:00

Руске трупе заплијениле су оружје и муницију НАТО, као и сателитске терминале Старлинк у хемијској фабрици Авдијевка, наводи се у новом видео снимку које је у суботу објавило Министарство одбране, пише Раша тудеј.

Званичници у Москви су рекли да су хардвер пронашле руске јуришне групе које су ушле у кокс и хемијску фабрику Авдијевка, највећи објекат те врсте у Европи, који је постао ослонац украјинске офанзиве у тој области након што је сукоб избио у фебруару 2022.

Министарство је саопштило да су руски јуришни тимови открили напуштене контролне станице дронова са терминалима Старлинк, десетине противтенковских бацача граната НАТО-а, муницију, ручне бомбе, аутоматско оружје и суве оброке.

"Све су то оставили украјински војници док су у паници бјежали из фабрике под налетом руских трупа", наводи се у саопштењу.

Западна опрема: Ево како је реаговао Шојгу када је видио хрватски бацач граната

Западна опрема: Ево како је реаговао Шојгу када је видио хрватски бацач граната

На снимку који је објавило министарство види се како руски војници пролазе кроз тешко оштећену хемијску фабрику.

Украјина користи интернет терминале Старлинк направљене од стране компаније Спејс Икс Илона Маска од почетка сукоба, како у цивилне тако и у војне сврхе, укључујући одржавање комуникације између јединица и усмјеравање дронова и артиљеријске ватре.

Међутим, у септембру је Маск изазвао гњев у Кијеву након што је одбио захтев да искористи Старлинк да олакша напад на руску флоту на полуострву Крим, објашњавајући да не жели да Спејс Икс буде саучесник.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина