Код Авдијивке

Западна опрема: Ево како је реаговао Шојгу када је видио хрватски бацач граната

  • 25.02.2024. 16:56

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посебно се заинтересовао за хрватски бацач граната током прегледа заробљене украјинске војне опреме!

Шојгу је у суботу обишао положаје руске војске код Авдијивке и том приликом су му показана оклопна возила и ручно оружје које су током борби заплијеније руске снаге.

Шојгу у зони СВО: Масовна предаја припадника украјинских снага у Авдејевки

Шојгу у зони СВО: Масовна предаја припадника украјинских снага у Авдејевки

Замјеник команданта Централног војног округа, генерал-потпуковник Јевгениј Циндјајкин, скренуо је најприје руском министру одбране пажњу на недостатке западног наоружања на примјеру оклопног транспортера М113 америчке производње.

- Недостатак возила је његова лоша способност кретања. То се односи на скоро све европска европска борбена возила у нашим условима - рекао је Јевгениј Циндјајкин и додао да се на основу заробљене војне опреме намеће закључак да је Русија суочена са цјелокупним војно-индустријским потенцијалом НАТО.

- Јасно је да је "калашњиков" најбоља пушка, међутим, још покушавају да се пробију - констатовао је Шојгу током инспекције и одмахнуо руком.

Сергеј Шојгу се посебно заинтересовао за хрватски лансер граната.

- Чије је ово - упитао је Шојгу и узео бацач граната у руке.

- Хрватско - одговорио му је Циндјајкин.

Полуаутоматски вишеструки бацач граната РБГ-6, подсјетимо, Хрватска је као дио војне помоћи донирала Украјини. Бацач користи гранате калибра 40 милиметара и има домет 400 метара.

Оружје је засновано на принципу револвера са цилиндром на гас са опругом, преноси Курир.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.