Украјина

Овај град је нова Авдејевка, воде се жестоке борбе

  • Извор: Мондо.рс
  • 24.02.2024. 18:25

На данашњи дан прије двије године, 24. фебруара 2022. године, почела је специјална војна операција Русије у Украјини. Руске јединице су током дана успјеле да пробију линију одбране и да дођу до центра Работина.

Војни блогер "Рибар" објавио је неколико снимака на којима се виде оклопни транспортери руске војске. Руска оклопна возила виђена су у Шевченковој улици.

"Важно је напоменути да возила иду од запада ка истоку без страха да ће бити погођена. То индиректно указује на повлачење украјинских оружаних снага на сјеверну периферију села у подручју гробља. Једино погодно одбрамбено мјесто за украјинске формације и у сточном дијелу остаје дом културе. Ситуација се динамично одвија и позиције прелазе из руке у руку током дана. Сада је главно за Оружане снаге Русије да се учврсте на постигнутим линијама и спријече противнапад са обје стране", наводи војни блогер "Рибар".

Нова украјинска контраофанзива тек 2025. године?

Нова украјинска контраофанзива тек 2025. године?

Украјинска страда тврди да одбија руске нападе. Тврде да су ликвидирали све руске војнике у Работину.

"Непријатељ наставља да напада село, али без великог успјеха. Група непријатеља је поново ушла у Работино, међутим, одбрамбене снаге су их откриле и већ су ликвидиране", наводи канал "Дип Стејт".

Дроновима погођена највећа челичана у Русији

Дроновима погођена највећа челичана у Русији

Украјински канал "Дип Стејт" објавио је и снимак 65. бригаде на којем се види како дрон испушта гранату на руске војнике. Украјинска војска је успјела да поврати контролу у Работину прије око пет мјесеци.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм