У Њу Хемпширу

Нови избори, нова побједа за Трампа - Хејли без шансе

  • 24.01.2024. 07:03

Доналд Трамп побиједио је на републиканским предизборима у Њу Хемпширу. Тако је његова супарница Ники Хејли поражена у држави у којој је имала најбоље шансе против њега.

АП и телевизијске мреже прогласиле су Трампову побједу недуго након затварања биралишта, на основу првих резултата и излазних анкета бирача. Иако су досад гласале само двије државе, Трампова побједа на предизборима нагласила је његову доминацију у странци.

Скандал у САД: Ники Хејли варала супруга током гувернерске кампање

Скандал у САД: Ники Хејли варала супруга током гувернерске кампање

Хејли, бивша гувернерка Јужне Каролине, провела је седмице у кампањи у Њу Хемпширу, надајући се побједи која би могла појачати подршку њеном супротстављању Трампу, који се током кампање мало појављивао у јавности у држави.

Умјерени републиканци и независни бирачи чине већи удио примарних гласова у Њу Хемпширу него у већини других држава. Према прелиминарним резултатима излазне анкете рађене за велике телевизијске мреже, 31 одсто бирача изјаснили су се као умјерени, у поређењу с 9 одсто колико их се таквима изјаснило на страначким изборима у Ајови прошле седмице, на којима је Трамп побиједио с великом разликом.

Хејли је имала и подршку државног републиканског гувернера, Криса Сунунуа, који се енергично залагао за њу. Ништа од тога није помогло.

Иако је прије гласања рекла да ће наставити с кампањом чак и ако изгуби, републикански челници већ су ове седмице почели спомињати Трампа као "вјероватног кандидата" и позивати ​​Хејли да одустане.

Пратите нас и путем Вибера