"A šaljemo milijarde"

Orban o sukobu: Strategija Zapada duboko pogrešna, potreban nam je svaki cent!

  • 26.08.2023. 09:47

Strategija EU i SAD u sukobu u Ukrajini je pogrešna, a cijenu toga plaćaju Ukrajinci i Evropljani, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban.

„Gledano sa strane Zapada, sukob se odvija prema sljedećoj strategiji: Ukrajinci ratuju i ginu, a mi dajemo novac, informacije i oružje. I mislimo da je takvom kombinacijom, bez našeg direktnog učešća, moguće pobijediti Rusiju. To je suština strategije. A u proteklih godinu i više se ispostavilo da se Rusi ne mogu pobijediti takvom strategijom. Ta strategija nas sigurno ne vodi ni do kakve pobjede“, rekao je Orban, prenijela je televizija M1.

Monasima zabranjen pristup Kijevsko-pečerskoj lavri

Monasima zabranjen pristup Kijevsko-pečerskoj lavri

U ovakvoj situaciji, ističe on, potreban je mir ili nova strategija.

„Ali nove strategije nema – vjerovatno zato što bi njen centralni element bilo slanje vojnika. U ovom momentu to još niko ne želi“, istakao je Orban.

Amerikanci konačno priznali: Ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu!

Amerikanci konačno priznali: Ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu!

Po njegovom mišljenju, strategija zapadnih zemalja u vezi sukoba u Ukrajini je duboko pogrešna.

„Mislim da je to takva strateška greška, greška u planiranju, vojnoj strategiji EU i SAD za koju plaćamo ogromnu cijenu. Ukrajinci plaćaju najveću cijenu. Međutim, plaćamo i mi, jer smo poslali 70 milijardi evra, a sada razgovaramo o tome da pošaljemo još 50 milijardi evra dok se evropska ekonomija suočava sa ozbiljnim problemima da je svaki cent važan“, zaključio je mađarski premijer.

Kijev ponovo krenuo dronom na Moskvu, Rusi spriječili napad

Kijev ponovo krenuo dronom na Moskvu, Rusi spriječili napad

Uprkos svemu, mađarska vlada ne mijenja stav o Ukrajini i zalaže se za momentalni prekid vatre i pokretanje mirovnih pregovora. Prema Orbanovim riječima, Mađarska smatra da je neophodno što prije okončati vojna dejstva, a zatim pristupiti izradi mirovnog plana za riješavanje ukrajinskog sukoba, piše Sputnjik.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм