Украјина

Откривено детаљи разговора Зеленског и Залужног: Спрема се "паклени" план!

  • 02.02.2024. 22:24

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни признао је да Русија има већу ватрену моћ и да зато Украјина мора да мобилише око пола милиона војника, пренио је "Вашингтон пост", откривајући детаље разговора генерала са украјинским предсједником.

"Русија има више моћи и оружја него Украјина. Ако Кијев жели да има предност на бојном пољу, мора да изврши мобилизацију", прецизирао је Залужни у разговору са Владимиром Зеленским.

Зеленски је ту опцију оповргао дјелимично, јер Украјина нема средстава да даје плату новим војницима, а да не повећа порез, навео је лист, позивајући се на извор у Кијеву.

Зеленски је у децембру 2023. године рекао да му се обратио Генералштаб Оружаних снага Украјине са захтјевом да мобилише још око 500.000 војника, због чега је влада унијела приједлог закона о мобилизацији у парламент.

Нацрт закона о мобилизацији предлаже да и инвалиди треће групе могу бити позвани на фронт, обавезну регистрацију свих оних који подлежу регрутацији, обавезне медицинске прегледе, и обавезно јављање у локалне војне комитете тачно онда и тамо гдје то буде наређено. Њиме се предлаже и спуштање старосне границе за мобилизацију, тако да ће, уколико се приједлог усвоји, на фронт ићи сви они који имају 25 година, умјесто 27, како је то сада био случај. Приједлог закона је изазвао огорчење у Украјини и послат је на ревизију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.