Dobro razmislite

Ovo piće nikako ne naručujte u kafićima: Svi ga piju, a puno je bakterija

  • Извор: Б92
  • 13.06.2023. 20:22

Kad idući put zatražite neko piće s ledom u kafiću, razmislite dobro da li je to baš pametna ideja.

Led u kafićima i restoranima brze hrane u novom se istraživanju pokazao kao pravo leglo bakterija, jer ih u prosjeku ima više nego voda u WC šolji, što je posljedica rijeđeg čišćenja ledomata.

Voćari od ministra traže

Voćari od ministra traže "infuziju"

Iako nijedan od uzoraka nije predstavljao prijetnju za zdravlje, britanske državne laboratorije koji su sprovele ispitivanje uzoraka ipak se slažu da se radi o priličnom riziku za zdravlje.

Jedno istraživanje je takođe pokazalo da se u piću koje svi naručujemo krije najviše bakterija, a to je čaša vode ili gazirani sok sa kriškom limuna. Istraživači su testirali 76 krišaka limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 odsto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama.

Spoj kafe i limuna je novi trend u procesu mršavljenja

Spoj kafe i limuna je novi trend u procesu mršavljenja

Iako ovo nije najobuhvatnije istraživanje na ovu temu i sami možete da primijetite da je kriška limuna koju dobijate u čaši već unapred isječena, a da se te voćkice drže u plastičnim posudama na sobnoj temperaturi što je idelano okruženje za bakterije.

Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkrilo da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u alkoholnim pićima.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок