Бивша стјуардеса

"Ово су два знака након којих се у авиону морате забринути!"

  • Извор: 24сата.хр
  • 01.03.2024. 09:00

Главни узрок пада авиона у свијету је грешка пилота, а статистичари су израчунали да је у периоду од 2018. до 2022. године шанса да ћете погинути у авиону 1 напрема 13 милиона! Али и уз тај податак неки се боје летења које је, статистички, најсигурнији облик превоза. Лиса Хаџс(43) била је стјуардеса више од десет година. Пропутовала је свијет и открила је два знака по којима путници могу препознати да нешто озбиљно није у реду с авионом, преноси Метро.

Каже како је први знак кад би се путници требали забринути ако примијете учесталу комуникацију између стјуардеса и особља с путничком кабином. Поготово кад је та комуникација кратка, оштра и службена, тад је прилично јасно да нешто није у реду и да нешто брине пилота. Други знак је прилично очита ствар да нешто није у реду, а то је кад стјуардесе почињу припремати сигурносну опрему. То је обично и знак након којег слиједи пилотова објава за све у авиону.

Трамп и Бајден посјетили границу САД и Мексика: Прилив миграната једно од најважнијих питања

Трамп и Бајден посјетили границу САД и Мексика: Прилив миграната једно од најважнијих питања

- Необични звукови, вибрације, промјене у плану лета, као што је нагла промјена висине или смјера, могу бити индикатор да нешто механички није у реду с авионом. Кад се спусте маске с кисиком, онда је свима јасно да је ствар озбиљна - рекла је Лиса за Метро.

Што се тиче изванредног слијетања, навела је како је то у случајевима механичког квара, хитним медицинским стањима, опасним временским увјетима те у сигурносним пријетњама те да пилот увијек прије тога обавијести путнике да авион мора хитно спустити.

"Не носите хеланке у авиону"

У одређеним ситуацијама хеланке би вас могле коштати живота! Како тврде стручњаци, иако женама један од омиљених од‌јевних предмета, никако није прави избор за авион. Зашто? Па заправо је врло једноставно. Кристин Негрони објавила је и књигу о мистериозним авионским несрећама и каже како су хеланке опасне и неприкладне кад треба брзо напустити авион.

Најдрскија издаја у историји Америке

Најдрскија издаја у историји Америке

- Сви данас носе хеланке, али ја избјегавам тај материјал. Ако нешто плане у авиону, морате се пробити кроз ватру, а то гори као лудо. И не само то, ако отворе сигурносне излазе и спуштате се низ онај тобоган из авиона, може бити ватре и на тлу и опет сте у проблему - рекла је, преноси Сан. Препоручује неки лаганији природни материјал, а савјетује и како би било добро да носите тенисице, у случају да морате хитно изаћи из авиона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок