Najmanje 22 osobe stradale

Petoro djece među migrantima koji su se udavili u brodolomu u Grčkoj

  • Извор: Телеграф
  • 03.11.2022. 22:05

Najmanje 22 osobe među kojima je petoro djece, poginule su kada je potonuo brod sa migrantima u grčkim vodama, saopštila je Grčka obalska straža danas.

Njihova tijela izvučena su iz vode. U toku je potraga za još 34 migranta koji se vode kao nestali, prenosi AP.

Samo 12 osoba, svi muškarci, pronađeno je živo. Brod sa migrantima potonuo je u utorak u vodama između ostrva Evija i Andros.

Uhapšene su dvije osobe od 12 preživjelih zbog sumnje da su dio kriminalne bande koja je organizovala krijumčarenje migranata iz Turske.

Sumnja se da je jedan upravljao brodom, a drugi da mu je pomagao. Obojica su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije i da su odgovorni za brodolom.

Većina preživjelih pronađena je na jednom nenaseljenom ostrvcetu, a vlastima su rekli da je na brodu koji je krenuo iz Izmira bilo oko 68 osoba.

(Telegraf)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм