Počeli radovi na Sueckom kanalu - Uskoro plovidba u oba smjera

  • 15.05.2021. 17:24

Uprava Sueckog kanala (SCA) je danas započela radove na produženju druge vodene staze, kojom bi se omogućila plovidba u oba smjera u južnom djelu kanala, u blizini mjesta gdje se veliki brod "Ever Given" zaglavio na šest dana u martu.

SCA je saopštila ove nedjelje da planira da za 10 kilometara produži drugu vodenu stazu koja je otvorena 2015. godine i da je učini 82 kilometara dugačkom.

Zatim će na južnom djelu kanala, gdje je samo jedna staza, proširiti i produbiti taj vodeni put, prenio je Rojters.

Radovi su počeli nakon direktive egipatskog predsjednika Abdela Fataha al-Sisija da se "odmah počne sa primjenom predloženog razvojnog plana i da se odredi rok za završetak, što je prije moguće", dodaje SCA.

Nasukavanje teretnog broda "Ever Given" dugačkog 440 metara, u periodu između 23. i 29. marta, zaustavilo je prolaz na stotine brodova kroz kanal, zbog čega je nastala ogromna finansijska šteta.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм