Анкета

Половина Американаца вјерује да ће Бајдена замијенити други кандидат

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 10:37

Готово половина америчких гласача сматра да је барем донекле вјероватно да ће предсједника САД Џозефа Бајдена замијенити други кандидат Демократске странке на предсједничким изборима, због здравственог стања актуелног лидера државе, показали су резултати најновије анкете коју је спровео Универзитет "Монмаут" из Њу Џерзија.

Резултати показују и то да трећина гласача мисли да ће бивши предсједник САД Доналд Трамп изгубити мјесто кандидата Републиканске странке, усљед све већих правних проблема са којима се суочава.

Питања у вези са Бајденовим годинама и менталном снагом интензивирана су након што је амерички специјални тужилац Роберт Хур објавио извјештај у којем је Бајденово памћење описао као "лоше".

Најк смањује трошкове - отупшта два одсто радника

Најк смањује трошкове - отупшта два одсто радника

У студији Универзитета "Монмаут" истиче се да Хуров извјештај није утицао на мишљење јавности у вези са Бајденовом злоупотребом повјерљивих докумената, који су пронађени у његовој кући, већ је тај текст појачао забринутост Американаца због физичког и менталног здравља америчког предсједника, пренио је лист "Политико".

Извјештај показује да 51 одсто гласача вјерује у ментални капацитет и физичку снагу Трампа за вођење земље, док је исто за Бајдена рекло тек 32 одсто њих.

Са коферима избјегао из Хрватске - данас има једну жељу

Са коферима избјегао из Хрватске - данас има једну жељу

Мишљење гласача о обојици кандидата промијенило се у односу на истраживање спроведено 2020. године, пред посљедње предсједничке изборе у САД, када је само 45 одсто Американаца вјеровало у поузданост Трампа, док је на страну Бајдена стало више од 50 одсто испитаника.

Универзитет је спровео анкету телефоном од 8. до 12. фебруара, а испитано је 902 одраслих људи. Резултати су засновани на одговорима 822 регистрованих гласача, са маргином грешке око 4,3 одсто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.