Нађен накит у вриједности од скоро 500.000 евра

Поп и попадија проневјерили милионе: Злостављали и дјецу?

  • Извор: Агенције
  • 05.01.2024. 13:03

Грчко правосуђе отворило је кривични поступак због прања новца и проневјере против православног свештеника, оснивача највеће грчке невладине организације која брине о сиромашној дјеци, и његове супруге.

Послије истраге која је трајала више од годину дана, свештеникова супруга, задужена за НВО "Кивотос ту Косму" (Арка свијета), процесуира се због преваре, проневјере и прања новца, док се против њеног супруга свештеника Антониоса Папаниколауа води поступак због подстрекавања на те злочине.

Пријети им казна од 10 до 20 година затвора.

Украјинци у паници: Путин прави немилосрдну војску - ово им је назив!

Украјинци у паници: Путин прави немилосрдну војску - ово им је назив!

По грчкој новинској агенцији АНА, извјештај истраге показује да је пар имао значајне неоправдане расходе у име своје организације, као што је куповина некретнина у Епиру, на сјеверу Грчке, и повлачење два милиона евра из средстава НВО, која нису коришћена за ту организацију.

У стану НВО који користи отац Антониос су нађени разни предмети, сатови и накит вриједности 470.000 евра, док је, по истом извору, из касе НВО нестало 300.000 евра.

Истрага преваре и оптужбе за насиље и сексуално злостављање покренута је у новембру 2022. године против те водеће грчке невладине организације која у Атини и другим градовима има домове за напуштену дјецу, или дјецу из сиромашних породица.

Драма испред базе: Срушио се амерички суперсонични авион!

Драма испред базе: Срушио се амерички суперсонични авион!

Истрага о наводном злостављању дјеце је и даље у току.

Оцу Антониосу који одбацује све оптужбе, у априлу ће, за насиље и сексуално злостављање судити кривични суд у Атини.

"Кивотос ту Косму" је посљедњих година угостио стотине дјеце и добио многе награде, укључујући 2018. годишњу награду Европског парламента "European Citizen's Prize" (Награда грађанина Европе) за појединце или организације који су се посебно истакли у јачању европских интеграција изражавањем европске сарадње, отворености према другима и практичним укључивањем у развој међусобног разумијевања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.