Nađen nakit u vrijednosti od skoro 500.000 evra

Pop i popadija pronevjerili milione: Zlostavljali i djecu?

  • Izvor: Agencije
  • 05.01.2024. 13:03

Grčko pravosuđe otvorilo je krivični postupak zbog pranja novca i pronevjere protiv pravoslavnog sveštenika, osnivača najveće grčke nevladine organizacije koja brine o siromašnoj djeci, i njegove supruge.

Poslije istrage koja je trajala više od godinu dana, sveštenikova supruga, zadužena za NVO "Kivotos tu Kosmu" (Arka svijeta), procesuira se zbog prevare, pronevjere i pranja novca, dok se protiv njenog supruga sveštenika Antoniosa Papanikolaua vodi postupak zbog podstrekavanja na te zločine.

Prijeti im kazna od 10 do 20 godina zatvora.

Ukrajinci u panici: Putin pravi nemilosrdnu vojsku - ovo im je naziv!

Ukrajinci u panici: Putin pravi nemilosrdnu vojsku - ovo im je naziv!

Po grčkoj novinskoj agenciji ANA, izvještaj istrage pokazuje da je par imao značajne neopravdane rashode u ime svoje organizacije, kao što je kupovina nekretnina u Еpiru, na sjeveru Grčke, i povlačenje dva miliona evra iz sredstava NVO, koja nisu korišćena za tu organizaciju.

U stanu NVO koji koristi otac Antonios su nađeni razni predmeti, satovi i nakit vrijednosti 470.000 evra, dok je, po istom izvoru, iz kase NVO nestalo 300.000 evra.

Istraga prevare i optužbe za nasilje i seksualno zlostavljanje pokrenuta je u novembru 2022. godine protiv te vodeće grčke nevladine organizacije koja u Atini i drugim gradovima ima domove za napuštenu djecu, ili djecu iz siromašnih porodica.

Drama ispred baze: Srušio se američki supersonični avion!

Drama ispred baze: Srušio se američki supersonični avion!

Istraga o navodnom zlostavljanju djece je i dalje u toku.

Ocu Antoniosu koji odbacuje sve optužbe, u aprilu će, za nasilje i seksualno zlostavljanje suditi krivični sud u Atini.

"Kivotos tu Kosmu" je posljednjih godina ugostio stotine djece i dobio mnoge nagrade, uključujući 2018. godišnju nagradu Еvropskog parlamenta "European Citizen's Prize" (Nagrada građanina Еvrope) za pojedince ili organizacije koji su se posebno istakli u jačanju evropskih integracija izražavanjem evropske saradnje, otvorenosti prema drugima i praktičnim uključivanjem u razvoj međusobnog razumijevanja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.