Русија

Поплаве без преседана: Ниво Урала премашио 11 метара

  • Извор: Танјуг
  • 12.04.2024. 07:34

Ниво воде у реци Урал у Оренбургу, у руској Оренбуршкој области, премашио је током ноћи 11 метара и достигао 1.120 центиметара, изјавио је први замјеник градоначелника Алексеј Кудинов.

Кудинов је рекао  да је у Оренбургу током ноћи поплављена још 361 кућа и 900 приватних парцела, као и да је евакуисано још 99 становника, чиме се број људи у привременом смјештају повећао на 165.

Он је навео да се врх поплавног таласа очекује данас, након чега ће ниво Урала опасти, преноси РИА Новости.

Ниво воде Урала у Оренбургу на историјском максимуму

Ниво воде Урала у Оренбургу на историјском максимуму

Ниво воде у селу Каминскоје у руској Курганској области, на граници са Казахстаном, повећао се током ноћи за 140 центиметара, због чега је у току евакуација становника, изјавио је начелник области Вадим Шумков, преноси ТАСС.

Руски региони на јужном Уралу ове године су се суочили са поплавама без преседана, а најтежа ситуација је у Оренбуршкој области, гд‌је је у граду Орск 5. априла пукла брана која је штитила град од ријеке Урал.

Спроведена је масовна евакуација становника из дијела који се зове Стари град, а у тој области уведена је ванредна ситуација федералних размјера.

Ниво Урала порастао, евакуисано више од 7.000 људи

Ниво Урала порастао, евакуисано више од 7.000 људи

Према процјенама регионалне владе, штета од поплава могла би да износи око 208 милиона евра, преноси Тан‌југ.

Ванредна ситуација је на снази и у Курганској и Тјуменској области.

Власти суседног Казахстана саопштиле су да су садашње поплаве највеће у посљедњих 80 и више година, а у појединим областима те земље проглашена је ванредна ситуација.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.