Boravi u Briselu

Predsjednik Brazila: Svijet počinje da se umara od sukoba u Ukrajini!

  • Извор: Агенције
  • 19.07.2023. 18:25

Predsjednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je da se svijet zamorio od rata u Ukrajini, te istakao da je važno da se sve zemlje uključe u riješavanje istog.

"Svijet počinje da se umara. Zemlje počinju da se umaraju", rekao je Lula novinarima u Briselu, prenosi "Blumberg".

Ozbiljno upozorenje Rusije: Najavili

Ozbiljno upozorenje Rusije: Najavili "nova pravila" od ponoći!

Lula da Silva se za vrijeme samita lidera Evropske unije i Zajednice Latinske Amerike i Kariba (CELAC) izjasnio i protiv oštrih izjava na račun Rusije.

Takođe, kritikovao je predsjednika Čilea Gabrijela Borića koji je tokom samita pozvao lidere latinoameričkih zemalja da osude postupke ruske strane u sukobu u Ukrajini.

Putin: Zapad zabranjuje

Putin: Zapad zabranjuje "Russia Today" jer se boji istine

"Možda nedostatak iskustva učešća na ovakvim sastancima tjera mlade ljude da budu brzopleti, da reaguju ishitreno", prokomentarisao je Borićevu izjavu Lula da Silva.

Prvi čovjek Brazila je dodao da će doći trenutak kada će biti uspostavljen mir i da će tada morati da postoji grupa zemalja koje mogu da razgovaraju i s Rusijom i sa Ukrajinom.

Poruka iz Amerike: Putin je genije

Poruka iz Amerike: Putin je genije

Na dvodnevnom samitu lidera CELAC-a Evropska unija nije uspejla da u zaključke uvede eksplicitnu osudu Rusije zbog rata s Ukrajinom.

Lula da Silva je odbio da istakne Rusiju kao glavnog krivca za sukob, rekavši da su ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski i lider SAD Džozef Bajden takođe krivi jer ne pregovaraju s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Пратите нас и путем Вибера