Мухамед Абу Силмија

"Преминули сви пацијенти на одјељењу интензивне његе"

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2023. 16:33

Сви пацијенти на одјељењу за интензивну његу у болници "Ал Шифа" у Гази преминули су усљед блокаде коју су увеле израелске снаге, изјавио је директор болнице Мухамед Абу Силмија.

"Сви пацијенти који су били на одјељењу за интензивну његу су умрли. Сви до једног. То се догодило због израелске блокаде која траје седам дана. Више од 54 људи већ је умрло у болници од увођења блокаде. Плашим се да ће умријети и они који су тренутно у критичном стању", рекао је Силмија.

Из Газе евакуисано 36 особа из БиХ, шест се није појавило

Из Газе евакуисано 36 особа из БиХ, шест се није појавило

Он је нагласио да су и расељена лица у очајној хуманитарној ситуацији, јавио је ТАСС.

"Болница се претворила у гробље, затвор и израелску касарну у исто вријеме. Израелска војска пуца у све што се помјера на посједу болнице", додао је Силмија.

СБ УН усвојио резолуцију за Појас Газе

СБ УН усвојио резолуцију за Појас Газе

Телевизија "Ал хадат" објавила је раније да израелска војска не допушта било коме да напусти комплекс болнице, упркос томе што, како тврди, унутра нема милитаната.

У извјештају се наводи да Израелци хапсе свакога ко покуша да напусти болницу, а Црвеном крсту и другим међународним организацијама није дозвољен улаз у ту здравствену установу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.