У контејнеру брода

Пронађено 137 килограма кокаина: Међу ухапшенима у Аустрији и Срби!

  • 18.03.2024. 10:19

Полиција у Аустрији задала је велики ударац међународној трговини дроге када је заплијенила 137 килограма кокаина који је био у даскама тиковине у контејнеру брода.

Поред запљене кокаина ухапшено је девет особа међу којима су четворица Срба старости од 23, 41 и 45 година.

Девет особа ухапшено је због сумње да су кријумчарили велику количини наркотика.

Мигранти, банде, Ламанш и скоро два милиона евра дневно:

Мигранти, банде, Ламанш и скоро два милиона евра дневно: "Бизнис" никад бољи

У овој полицијској акцији заплењено је 137 килограма кокаина, од чега је већина била сакривена у дрвеним даскама у контејнеру теретног брода у Хамбургу.

"Ово је била највећа заплена дроге до сада за Државну криминалистичку полицију (ЛКА) Доње Аустрије и трећа по величини за савезну полицију. Пријављена је улична вредност заплењене дроге око 14 милиона евра," пишу локални медији.

Како су објаснили контејнер, у којем је пронађена дрога, натоварен је у Боливије са укупно 17 палета на којима су биле даске од тиковине упућен на адресу у Братислави.

Тукли тинејџера и гасили му цигарете на врату? Полиција испитује случај напада

Тукли тинејџера и гасили му цигарете на врату? Полиција испитује случај напада

"Доставница је садржала и број телефона контакт особе из Гунселсдорфа (област Баден). Неправилности су откривене током рендгенског снимања терета. Укупно 115 сумњивих дрвених дасака прегледано је појединачно. Испоставило се да су даске имале по шест удубљења. Једна од њих је механички отворена и тада је пронађено око 1,2 килограма кокаина. Отворенесу и остале плоче у којима је пронађено укупно 134 килограма кокаина са око 85 посто чистоће (базе)," пише "Heute", а преноси "Информер".

Даске са кокаином су заплијењене, а контејнер са остатком дасака, је поново утоварен и затворен. Транспорт је затим настављен за Братиславу.

Кооперативним посматрачким мјерама које су током више дана спроводиле словачке и аустријске истражне јединице, уочена су четири српска осумњичена лица старости 23, 41 и 45 година како истоварају контејнер. Када су увече кренули назад у Беч, ухапшени су на граничном прелазу Китсе у Бечу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.