Аустрија и Њемачка

Разбијена мрежа ИПТВ пирата

  • Извор: Агенције
  • 29.10.2023. 08:30

Борба против илегалних ИПТВ сервиса у Европи не јењава, а нове вијести долазе из Аустрије и Њемачке.

Тамо је, раније ове године, разбијен ланац групе која је пиратизовала садржај, а која је радила од 2016. године, декриптујући сигнале различитих ТВ кућа и стреаминг сервиса, и илегално просљеђујући њихов садржај својим бројним претплатницима.

Након пријаве једне медијске куће, отворена је велика истрага, а потом обављена и координисана рација у више региона у ове двије земље.

Ухапшено је двадесет осумњичених "пирата", наводно турске националности, који су организовали цијелу операцију и основали мрежу препродаваца својих илегалних ИПТВ претплата. Полиција је заплијенила велику количину хардвера за пиратски стреаминг, 1,6 милиона евра на 60 банковних рачуна, као и један ауди А7.

Преминуо Метју Пери - Чендлер из

Преминуо Метју Пери - Чендлер из "Пријатеља“

Процјењује се да је само током протекле три године овај "посао" групи донио више од 11 милиона евра прихода, а они су новац потом улагали у некретнине и разне компаније како би покушали да га "оперу".

Мрежа је наводно имала најмање 15 препродаваца у Аустрији, који су опслуживали између 300 и 2.500 клијената сваког мјесеца, а претплата је коштала 10 евра мјесечно.

Након готово седам мјесеци проведених у притвору, група је признала кривицу по више тачака оптужнице. Биће осуђени за превару, прање новца и кршење ауторских права, а према аустријском закону свако од њих могао би иза решетака да проверде до десет година.

Сличан процес се води и у Њемачкој, гдје би казне могле бити и значајно строже, преноси Буг.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок