Не одустају

Ројтерс: Запад врши притисак на земље да појачају санкције Русији

  • 02.12.2023. 12:38

Велика Британија, ЕУ и САД послале су писма Маршалским острвима, Либерији и Панами захтијевајући од њих да појачају надзор над својим бродовима како би осигурали да не превозе руску нафту и тако помажу Москви у заобилажењу западних санкција, преноси Ројтерс позивајући се на извор који је видио писма.

Писма, наводно, садрже упозорења о повећању броја случајева заобилажења ограничења цијене руске нафте и захтјев да три земље пооштре контролу над поморским транспортом.

Украјина на прекретници: Зеленски тоне све дубље!

Украјина на прекретници: Зеленски тоне све дубље!

Ембарго ЕУ на снабдијевање нафтом из Русије поморским путем ступио је на снагу 5. децембра 2022. године. Земље Групе седам, ЕУ и Аустралија увеле су горњу границу цијене руске нафте на 60 долара по барелу за своје подређене бродове и територије. Од 5. фебруара 2023. године слична ограничења почела су да важе и за испоруку нафтних деривата из Русије.

Пусти снови Вашингтона: Преполовићемо Русима приходе од нафте и гаса

Пусти снови Вашингтона: Преполовићемо Русима приходе од нафте и гаса

Руски предсједник Владимир Путин нагласио је 12. октобра 2022. да Москва неће снабдијевати енергентима земље које ограничавају цијену нафте и назвао је горњу границу цијене "бесрамном уцјеном".

Руска војска спријечила искрцавање Украјинаца

Руска војска спријечила искрцавање Украјинаца

Такође, Путин је упозорио да би увођење горње границе цијена нафте могло да изазове ризик од наметања сличних "плафона" у другим секторима, што би уништило глобалну тржишну економију и угрозило добробит милијарди људи, преноси РТ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина