Sve detaljno isplanirano

Sahrana kraljice Elizabete se očekuje za desetak dana

  • Извор: Танјуг
  • 09.09.2022. 08:22

Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović izjavila je za povodom smrti kraljice Elizabete II da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća porodici i građanima Ujedinjenog Kraljevstva.

Ona je takođe rekla da je prisustvovala u Forin ofisu događaju na kojem je jednom dijelu diplomatskog kora saopštena vijest o smrti kraljice Elizabete.

"Takav je bio trenutak, bila sam na jednom okupljanju koje se odnosi na evropske ambasadore, a koje je prekinuto poslije 15 minuta jer je objavljena vijest o smrti kraljice Elizabete", navela je Joksimović.

S druge strane dobili smo informaciju od Forin ofisa da u ovom trenutku ne možemo tražiti nikakve detalje i informacije koje se odnose na različite aspekte onoga što nas čeka u ovom trenutku, i da ćemo adekvatne informacije dobiti na vrijeme, rekla je ona.

"Vidjeli smo već u slučaju princa Filipa da postoje uvijek detaljni planovi kako će izgledati procedure u slučaju takvog događaja, doduše u trenutku njegove smrti bile su na snazi kovid mjere, te je sahrana prošla u uskom krugu porodice", navela je Joksimović.

Ona je dodala da je u ovom trenutku poznato da se očekuje da će sahrana kraljice Elizabete biti organizovana za desetak dana, a ako se posmatra i plan “Londonski most” onda bi u odnosu na dan D, to jest na dan smrti, sahrana takođe trebalo da bude za 10 dana.

"Naravno sve je isplanirano, međutim nikada život ne dozvoli da se svi ti planovi odvijaju u potpunosti onako kako je unaprijed osmišljeno, ali ja sam sasvim sigurna da što se tiče same organizacije svega onog što slijedi u danima poslije njene smrti je ne samo detaljno planirano, nego će se veoma voditi računa o svakom detalju i da će sahrana biti organizovana uz prisustvo velikog broja državnika iz svijeta",  naglasila je Joksimović.


Тагови: