Тотална доминација

Савјетник Зеленског: Ако Руси овако наставе - бићемо у проблему!

  • 22.12.2023. 15:29

Савјетник кабинета украјинског предсједника Михаил Подољак потврдио је данас да руска војска тотално доминира у ваздуху.

Уколико ствари наставе да буду такве, Кијев ће се наћи у проблему, признао је он за украјинске медије и додао да контраофанзива, која је, подсјетимо, почела 4. јуна, није довела до жељеног резултата. 

Фицо: Све оружје свијета не може да помогне Украјини!

Фицо: Све оружје свијета не може да помогне Украјини!

Жељени резултат би данас био крај рат, појашњава он.

Ипак, Подољак истиче да Украјина сада зна шта треба да измјени у војној тактици и стратегији.

Савјетник кабинета Зеленског говорио је данас и о одбјеглим Украјинцима, који су након почетка СВО одлучили да напусте земљу. Он је изјавио да људи морају да "сносе одговорност за оно што се дешава у земљи" и да би сви требало да буду једнаки.

Тим поводом Украјина планира да разговора са владама других земаља, у којима има Украјинаца, открива Подољак, додајући да се разматрају мјере попут укидања финансијске подршке за одбјегле Украјинце.

Орбан: Пријем Украјине у ЕУ коштаће од 150 до 190 милијарди евра

Орбан: Пријем Украјине у ЕУ коштаће од 150 до 190 милијарди евра

Још један од приједлога који би требало да натјера Украјинце да се врате у земљу би било одустајање од дозвола за привремени боравак у тим другим државама, у којима се скривају Украјинци, додаје он.

Подсјетимо, Кијев планира да од сљедеће године мобилизује додатне снаге, које ће чинити и они држављани који су напустили земљу. Министар одбране Украјине припријетио је санкцијама онима који одлуче да се оглуше о наредбу војске, иако још није прецизирано какве ће казнене мјере чекати оне који не буду ступили у оружане снаге. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.