Медитеран

Снажан циклон захватио дио Европе: Пријете  олује и бујице

  • Извор: Агенције
  • 03.03.2024. 20:53

Снажан циклон развио се над централним дијелом Медитерана, а са центром у Ђеновском заливу.

Овај циклон доноси веома обилне падавине, али и олује, а на главном удару је Италија.

Већи дио Италије данас се налази на удару невремена.

Већи дио Италије захватиле су обилне кише и јаки вјетрови, а са Лигуријског мора на сјеверни и централни дио обрушавају се и снажне грмљавинске олује, при чему је у близини обале забиљежена и морска пијавица.

Очекује се опасност и од бујица, јер ће на појединим локацијама да падне и више од 100 милиметара кише по квадратном метру и то већ на подручју које је претходних дана било на удару поплава и бујица.


У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

Дувају и јаки јужни вјетрови, који подижу вишеметарске таласе.

Истовремено, планинско подручје на сјеверозападу Италије налази се на удару веома обилног снијега, а овај дио Алпа добиће и до нових метар снијега, па се очекује опасност од лавина, с обзиром на то да је и раније током седмице на овом подручју пало више од метар снијега.

У току недјеље у дијелу Алпа, у близини границе Италије са Француском и Швајцарском дошло је и до лавине изнад једног тунела, при чему је пут непроходан. Срећом, нема повријеђених.

Циклон ће наставити утицај и током ноћи, а талас обилних падавина и олуја захватиће у понедјељак и сјеверне и средње предјеле Јадранског мора.

Пратите нас и путем Вибера