Ruski ministar odbrane

Šojgu obišao komandu vojne grupe Zapad

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2023. 07:59

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je komandno mjesto fronta Grupe snaga Zapad i naredio komandantima da nastave sa izviđanjem radi otkrivanja i suzbijanja neprijateljskih planova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"U toku rada u zoni specijalne vojne operacije, ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, provjerio je istureno komandno mesto jedne od formacija Grupe snaga Zapad", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je Šojgu primio izvještaj o trenutnoj situaciji, karakteru neprijateljskih dejstava i izvršavanju borbenih zadataka ruskih trupa na glavnim taktičkim pravcima".

Ruske snage dobijaju pojačanje: Čuvene Gurke sve više dolaze u Vagner?

Ruske snage dobijaju pojačanje: Čuvene Gurke sve više dolaze u Vagner?

Šojgu je istakao efikasnost identifikovanja i uništavanja vojne opreme i koncentracije neprijateljskog osoblja u taktičkim zonama zoni odgovornosti formacije Zapad.

"Komandant i komandiri Grupe snaga Zapad dobili su zadatak da nastave aktivno izviđanje da bi unaprijed otkrili planove neprijatelja i spriječili njihovu realizaciju na udaljenim prilazima liniji dodira", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок