Споразум са сепаратистима

Шпанија кључа, скоро 200.000 људи изашло на улице: "Санчез издајник"!

  • 18.11.2023. 16:20

Мадридом је данас марширало око 170.000 људи против закона о амнестији који су шпански социјалисти усагласили у вези са сепаратистичким настојањима Kаталоније 2017. године да формирају владу.

Демонстрације, најновије у низу протеста у градовима широм Шпаније против амнестије, одржане су два дана након што је шпански социјалистички премијер Педро Санчез добио четворогодишњи мандат уз подршку каталонских и баскијских националистичких партија у замјену за пристанак на закон.

Шпанија ће тек да

Шпанија ће тек да "гори": Договор је пао, амнестија најављена - Санчез и Каталонци постигли споразум

Држећи натписе на којима је писало "Санчез издајник" и "Не продајите Шпанију", демонстранти су се изјаснили против закона за који су четири правосудна удружења, опозиционе политичке странке и пословни лидери рекли да угрожава владавину права и пођелу власти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм