САД

Спријечен незапамћен покољ: Браћа имала списак за "људска жртвовања"

  • Извор: Телеграф
  • 29.01.2024. 22:50

Два брата која су направила списак за "људска жртвовања" на којем су се налазили полицајци, судије, политичари, познате личности и "банкарски олош" ухапшена су с арсеналом бомби и оружја без серијских бројева у породичном стану у Квинсу, саопштили су тужиоци у понедељак, преноси Њујорк пост.

"Анархисти у покушају" Ендрју Хациагелис (39) и његов 51-годишњи брат Анђело су оптужни по 130 тачака након што су полицајци и федерални агенти заплијенили складиште оружја које је укључивало импровизоване експлозивне направе, панцире и колекцију аутомата и пиштоља.

Браћа су такође наводно написао "листу за одстрел" на комаду папира, а која је укључивала списак потенцијалних мета, међу којима је такође био наведен "корпоративни олош".

Оштар заокрет Америке према Украјини: Помирите се

Оштар заокрет Америке према Украјини: Помирите се

"Људске жртве", писало је на једној од страница. "Дозвољено, али само за корумпиране силоватеље, педофиле, убице, политичаре, судије."

Хапшења су услиједила након заједничке операције Окружног тужиоца Квинса, њујоршке полиције и америчког Министарства унутрашње безбједности.

"Град је данас безбједнији", рекла је у понедјељак државни тужилац Квинса Мелинда Кац.

Иран и Пакистан смањују тензије: Постигнут договор о сарадњи

Иран и Пакистан смањују тензије: Постигнут договор о сарадњи

"Не можемо да измјеримо број спасених живота, али знамо да ово оружје никада неће повредити никога", додала је она.

Истражитељи су рекли да су открили "арсенал" бомби и оружја у стану у Асторији, укључујући и упутства за прављење оружја.

Поред тога, браћа су наводно имала серију биљежница с упутствима за прављење бомби, заједно са "пропагандом у вези с анархистима" и 3Д штампачима који су се користили за производњу дијелова пиштоља.

"Данашње оптужбе наглашавају сурову реалност да наше заједнице садрже мали број људи који вјероватно гаје зле намјере", рекао је комесар њујоршке полиције Едвард Кабан.

Неће да игра против Јокића у Денверу: НБА лига истражује Ембида?

Неће да игра против Јокића у Денверу: НБА лига истражује Ембида?

"Ово складиште оружја — укључујући експлозив и 3Д штампано оружје којем се не може ући у траг — имало је потенцијал да изазове ужасан покољ", додао је Кабан.

Двојица браће требало би да изађу пред суд 15. фебруара, а сваком прети казна до 25 година затвора ако буде проглашен кривим.

Према оптужници, браћа Хациагелис водили су операцију производње пиштоља којима се не може ући у траг у стану који су дијелили са мајком и још једним братом на 36. авенији у Асторији.

Анђела Ђуричић се враћа у Елиту?

Анђела Ђуричић се враћа у Елиту?

Полицајци су 17. јануара обавили претрес куће и открили алармантни арсенал.

Међу заплијењеним оружјем било је осам бомби кућне израде, једна делимично конструисана бомба, две напуњене пушке у стилу АР-15 и два полуаутоматска пиштоља калибра 9 mm - у питању је оружје ком се не могу ући у траг — као и 600 комада муниције и три комплета панцира, рекли су званичници.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: