SAD

Spriječen nezapamćen pokolj: Braća imala spisak za "ljudska žrtvovanja"

 • Izvor: Telegraf
 • 29.01.2024. 22:50

Dva brata koja su napravila spisak za "ljudska žrtvovanja" na kojem su se nalazili policajci, sudije, političari, poznate ličnosti i "bankarski ološ" uhapšena su s arsenalom bombi i oružja bez serijskih brojeva u porodičnom stanu u Kvinsu, saopštili su tužioci u ponedeljak, prenosi Njujork post.

"Anarhisti u pokušaju" Еndrju Haciagelis (39) i njegov 51-godišnji brat Anđelo su optužni po 130 tačaka nakon što su policajci i federalni agenti zaplijenili skladište oružja koje je uključivalo improvizovane eksplozivne naprave, pancire i kolekciju automata i pištolja.

Braća su takođe navodno napisao "listu za odstrel" na komadu papira, a koja je uključivala spisak potencijalnih meta, među kojima je takođe bio naveden "korporativni ološ".

Oštar zaokret Amerike prema Ukrajini: Pomirite se

Oštar zaokret Amerike prema Ukrajini: Pomirite se

"Ljudske žrtve", pisalo je na jednoj od stranica. "Dozvoljeno, ali samo za korumpirane silovatelje, pedofile, ubice, političare, sudije."

Hapšenja su uslijedila nakon zajedničke operacije Okružnog tužioca Kvinsa, njujorške policije i američkog Ministarstva unutrašnje bezbjednosti.

"Grad je danas bezbjedniji", rekla je u ponedjeljak državni tužilac Kvinsa Melinda Kac.

Iran i Pakistan smanjuju tenzije: Postignut dogovor o saradnji

Iran i Pakistan smanjuju tenzije: Postignut dogovor o saradnji

"Ne možemo da izmjerimo broj spasenih života, ali znamo da ovo oružje nikada neće povrediti nikoga", dodala je ona.

Istražitelji su rekli da su otkrili "arsenal" bombi i oružja u stanu u Astoriji, uključujući i uputstva za pravljenje oružja.

Pored toga, braća su navodno imala seriju bilježnica s uputstvima za pravljenje bombi, zajedno sa "propagandom u vezi s anarhistima" i 3D štampačima koji su se koristili za proizvodnju dijelova pištolja.

"Današnje optužbe naglašavaju surovu realnost da naše zajednice sadrže mali broj ljudi koji vjerovatno gaje zle namjere", rekao je komesar njujorške policije Еdvard Kaban.

Neće da igra protiv Jokića u Denveru: NBA liga istražuje Еmbida?

Neće da igra protiv Jokića u Denveru: NBA liga istražuje Еmbida?

"Ovo skladište oružja — uključujući eksploziv i 3D štampano oružje kojem se ne može ući u trag — imalo je potencijal da izazove užasan pokolj", dodao je Kaban.

Dvojica braće trebalo bi da izađu pred sud 15. februara, a svakom preti kazna do 25 godina zatvora ako bude proglašen krivim.

Prema optužnici, braća Haciagelis vodili su operaciju proizvodnje pištolja kojima se ne može ući u trag u stanu koji su dijelili sa majkom i još jednim bratom na 36. aveniji u Astoriji.

Anđela Đuričić se vraća u Еlitu?

Anđela Đuričić se vraća u Еlitu?

Policajci su 17. januara obavili pretres kuće i otkrili alarmantni arsenal.

Među zaplijenjenim oružjem bilo je osam bombi kućne izrade, jedna delimično konstruisana bomba, dve napunjene puške u stilu AR-15 i dva poluautomatska pištolja kalibra 9 mm - u pitanju je oružje kom se ne mogu ući u trag — kao i 600 komada municije i tri kompleta pancira, rekli su zvaničnici.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Biznis klub (R)

  ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.