Sastao se sa Kim Džong-unom

Šta sprema Rusija? Detalji iz Pjongjanga - Šojgu došao da vidi zabranjeno oružje!

  • Извор: Агенције
  • 27.07.2023. 18:14

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sastao se danas u Pjongjangu sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom koji ga je odveo na izložbu oružja na kojoj su predstavljene zabranjene balističke rakete Sjeverne Koreje.

Balističke rakete Pjongjanga zabranjene su rezolucijama Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija usvojenim uz rusku i kinesku podršku.

Kim Džong Un razgovarao sa Šojguom

Kim Džong Un razgovarao sa Šojguom

Na izložbi su takođe bile predstavljene najveće nuklearne rakete Sjeverne Koreje kao što su interkontinentalna balistička raketa Hvasong-17 (ICBM) i Hvasong-18 ICBM na čvrsto gorivo koje je testirano ove godine, navodi NK Njuz.

Navodi se da je Šojgu dao Kimu pismo ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Šojgu o američkoj kasetnoj municiji: Moskva će upotrijebiti slično oružje

Šojgu o američkoj kasetnoj municiji: Moskva će upotrijebiti slično oružje

Šojgu je izrazio zahvalnost lideru Sjeverne Koreje što je ukazao gostoprimstvo i posvetio veliku pažnju delegaciji, uprkos zauzetosti.

Kim je govorio o pitanjima od "zajedničkog interesa" koja se odnose na borbu protiv "nasilja i samovolje imperijalista", borbu za suverenitet i interese dvije zemlje, međunarodnu pravdu i mir.

Medvedev: NATO će primiti Ukrajinu pod uslovom da pređe sa kokaina na marihuanu!

Medvedev: NATO će primiti Ukrajinu pod uslovom da pređe sa kokaina na marihuanu!

Ruska vojna delegacija na čelu sa ministrom odbrane doputovala je u utorak u Sjevernu Koreju, kako bi učestvovala na svečanosti povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata. Kako su istakli u ruskom Ministarstvu odbrane, ta posjeta će pomoći jačanju vojnih veza Moskve i Pjongjanga i postaće važna faza u razvoju saradnje dvije zemlje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска