Алармантно

Шумски пожари у Тексасу спржили више од 200.000 хектара земље

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2024. 22:57

Шумски пожар сјевероисточно од града Амариљо у Тексасу букти већ неколико дана и за то вријеме спржено је више од 200.000 хектара, саопштила је данас Шумска служба те савезне државе, а према подацима које је обезбиједила агенција, пожар се шири источно према Оклахоми.

Како наводе, нема повређених или мртвих, али има оштећених или уништених грађевина. Пожари су захватили област сјеверно од државне фабрике Пантекс што је главна национална институција за монтажу, демонтажу и модификацију нуклеарног оружја, а налази се у близини Амариља.

Проглашено ванредно стање у Тексасу, постројење за нуклеарно оружје обуставило рад!

Проглашено ванредно стање у Тексасу, постројење за нуклеарно оружје обуставило рад!

Неколико мањих шумских пожара у различитим фазама сузбијања захватило је друге дијелове најсјевернијег округа у Тексасу, Пенхендлеа, а подстакнути су јаким ветровима и високим температурама.

Подручје спаљено главним пожаром величине је града Нјујорк, преноси Ројтерс.

Гувернер Тексаса Грег Абот у уторак је прогласио алармантно стање за 60 округа и задужио је Тексашку дивизију Управе за ванредне ситуације да активира више од 95 ватрогасаца, као и особље за затварање путева, контролу саобраћаја, пружање медицинске помоћи и пружање помоћи животињама.

Катастрофалан пожар: Ватра

Катастрофалан пожар: Ватра "прогутала" више од 500.000 хектара земље

Више од 13.000 кућа и предузећа остало је без струје.

Деведесет одсто највећих пожара забиљежених у Тексасу догодило се између јануара и маја, укључујући највећи забиљежени шумски пожар у држави у марту 2006. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: