Dobitna kombinacija predsjedničkih izbora

Tandem Tramp–Kenedi bi bio koban po "močvaru"?

  • Извор: РТ Балкан
  • 10.07.2023. 15:56

Iako je Robert F. Kenedi Mlađi početkom jula za "Njuzmaks" izjavio da ne razmišlja o tome da bude potpredsjednik ni Donaldu Trampu, ni Džozefu Bajdenu, priča o Kenedi–Tramp tandemu vrlo je intrigantna tema ne samo među američkim političarima već i na društvenim mrežama, a dobar je putokaz o tome kako će Amerika glasati u novembru 2024. na predsjedničkim izborima.

Imajući u vidu da po sadašnjim anketama demokrata Kenedi u trci za Bijelu kuću privlači pažnju i simpatizera svoje stranke i Republikanske partije, sve je zastupljenija teza da Kenedijeva popularnost radi u Trampovu korist.

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

Tramp: Kokain koristili Džozef i Hanter Bajden

"Bio bi to nezaustavljiv duo. Pri tome čini mi se da je to bukvalno jedina šansa za ponovno ujedinjenje ove razbijene zemlje", istakla je stanovnica Nju Hempšira za "Epok tajms".

Bajden, Tramp i Desantis, duhovni guru i antivakser: Ko su kandidati za predsjednika SAD?

Bajden, Tramp i Desantis, duhovni guru i antivakser: Ko su kandidati za predsjednika SAD?

Bivši Trampov savjetnik Stiv Benon predložio je kombinaciju Tramp–Kenedi još u aprilu, dok je nekadašnja kandidatkinja za guvernera Arizone Kari Lejk, koja je sebe vidjela kao potencijalnu Trampovu potpredsjednicu, izjavila za Si-Bi-En da se radi o dobrom čovjeku, ali da establišment "ne želi autsajdere u političkoj mašini, ne želi da autsajderi dolaze u močvaru i isušuju je već žele unapred odobrene, kontrolisane, lako ucijenjene i lako podmitljive ljudi poput Bajdena".

"Epok tajms" navodi brojne izjave žitelja Amerike koji smatraju da bi Kenedi doprineo Trampovom rejtingu, da bi njihov tandem bio dobitna kombinacija za Sjedinjene Države, ali i da bi taj duo ukinuo šanse za Bajdenov reizbor.

Robert Kenedi: Amerika da povuče nuklearno oružje iz Njemačke, Italije, Turske...

Robert Kenedi: Amerika da povuče nuklearno oružje iz Njemačke, Italije, Turske...

Tramp je ranije pohvalno govorio o Kenediju Mlađem, nazivajući ga zdravorazumnim čovjekom poput njega, dok je kandidat za nominaciju u taboru demokrata rekao da je ponosan na Trampovu podršku iako se ne slaže s njim u većini pitanja.

Pošto je objavio kandidaturu, Roberta F. Kenedija Mlađeg politički eksperti su proglasili za marginalca, uključujući i istoričara Alana Lihtmana, koji je od 1984. tačno predvidio pobjednika predsjedničkih izbora.

Kenedi: Imamo

Kenedi: Imamo "odvratne biološke laboratorije" po svijetu

Međutim, kako je istakla autorka svjetskih bestselera "No logo" i "Doktrina šoka" i kolumnistkinja britanskog "Gardijana" Naomi Klajn, demokrate ignorišu Kenedija na sopstveni rizik – on vrlo uspješno koristi nezadovoljstvo glasača, a njegova kandidatura ide u prilog Trampu.

"Dok Kenedijev rejting raste, demokratska elita nastavlja da se podsmijeva – naizgled ne učeći nikakve lekcije iz Trampovog uspona, ili trenutne nepopularnosti njihovog lidera", precizirala je Klajnova.

Robert Kenedi Mlađi: Moram da budem oprezan da me CIA ne ubije

Robert Kenedi Mlađi: Moram da budem oprezan da me CIA ne ubije

S tim u vezi su i rezultati pojedinih anketa prema kojima Kenedi ne da nije marginalan kandidat već se pojavljuje kao favorit za demokratsku nominaciju, čak i na opštim izborima.

Mađarski ministar: Rata u Ukrajini ne bi bilo da je Tramp pobijedio na izborima

Mađarski ministar: Rata u Ukrajini ne bi bilo da je Tramp pobijedio na izborima

"Pokušaji da se Kenedi diskredituje kao demokrata takođe sugeriše da on predstavlja realnu prijetnju Bajdenu", zaključuje "Epok tajms".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм