Žrtva pedofila

U najboljem interesu svih ili njih? "Džej Pi Morgan" se nagodio sa Epstinovom žrtvom

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.06.2023. 21:44

Bankarski gigant "Džej Pi Morgan Čejs" nagodio se sa žrtvom pedofila Džefrija Epstina koja je podigla građansku tužbu protiv banke.

Kako navodi Rojters, nagodbom se riješava jedna tužba protiv najveće američke banke u grupnom slučaju koji su podnijele Epstinove žrtve i vlada Američkih Djevičanskih ostrva, gdje je Epstin posjedovao dva ostrva na kojima je, navodno, zlostavljao žene i djevojčice.

Širi se krug Epstinovih

Širi se krug Epstinovih "prijatelja": Sastanci sa milijarderima, političarima, režiserima

Sudski sporovi između Američkih Devičanskih ostrva i "Džej Pi Morgan Čejsa" su još u toku, kao i potraživanja banke protiv bivšeg izvršnog direktora Džesa Stejlija, saopštila je banka.

"Stranke vjeruju da je ovo rješenje u najboljem interesu svih strana, posebno preživjelih koji su bili žrtve Epstinovog užasnog zlostavljanja", naveo je "Džej Pi Morgan".

Epstajnov saučesnik pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Epstajnov saučesnik pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

U tužbi se tvrdilo da je banka zadržala Epstina kao klijenta iako su znali da je seksualno zlostavljao djevojke.

Propalu banku preuzima JP Morgan

Propalu banku preuzima JP Morgan

Epstin je bio klijent banke od 1998. do 2013. godine, a 2006. je uhapšen zbog navođenja na prostituciju, i dvije godine kasnije se izjasnio krivim.

Epstajnova žrtva optužuje britanskog princa za silovanje

Epstajnova žrtva optužuje britanskog princa za silovanje

Epstin je umro u avgustu 2019. u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu dok je čekao suđenje za trgovinu ženama. Medicinski isljednik Njujorka proglasio je njegovu smrt samoubistvom.


Пратите нас и путем Вибера