Demonstracije

U Velikoj Britaniji protest zbog otpuštanja 800 radnika

  • Извор: СРНА
  • 18.03.2022. 17:19

Više stotina demonstranata okupilo se u lukama širom Velike Britanije sa zahtjevom da trajektna kompanija "PiO feris" promijeni odluku o otpuštanju 800 radnika.

Demonstracije su održane u Doveru, Liverpulu, Halu i Larnu u Sjevernoj Irskoj samo dan nakon što je kompanija otpustila osoblje bez ikakvog obavještenja i zamijenila ih jeftinijom radnom snagom iz agencije za zapošljavanje.

Među demonstrantima su bili otpušteni radnici i njihove kolege iz drugih trajektnih kompanija, lideri sindikata, političari i članovi javnosti.

Zvaničnik britanske administracije Lujza Hejg, koja je bila na demonstracijama u Doveru, opisala je postupak firme "PiO feris" kao "nacionalni skandal".

"Preduzećemo postupak u Parlamentu naredne sedmice da izvršimo pritisak na administraciju da preduzme mjere protiv `PiO` i primora ih da promijene stav", naglasila je Hejgova za britansku novinsku agenciju Pres asosijejšn /PA/.

Otpušteno osoblje ima višedecenijsko radno iskustvo u "PiO feris" i veliki broj njih je prisustvovao demonstracijama. Pojedini od njih navode da su ih sa radnog mjesta otjerali pripadnici privatnog obezbjeđenja.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм