Vašington

Virdžinija legalizovala marihuanu

  • 08.04.2021. 07:53

Virdžinija je postala prva južna država SAD koja je legalizovala ličnu upotrebu malih količina marihuane.

Senat i Predstavnički dom ove države glasanjem su odlučili da odrasli mogu da posjeduju marihuanu od 1. jula, iako su se toj mjeri oštro protivili poslanici iz Republikanske stranke.

Guverner Virdžinije iz redova Demokratske stranke Ralf Nortam saopštio je da je ova država donijela istorijsku odluku i postala prva na jugu SAD koja je legalizovala "jednostavno posjedovanje marihuane".

"Zakoni o marihuani eksplicitno su dizajnorani da bi na meti bile zajednice obojenog stanovništva, a crnački stanovnici Virdžinije bili su neproporcionalno zaustavljani, optuživani i osuđivani", navodi se u saopštenju.

Još nekoliko američkih država, uključujući Njujork i Kolorado, usvojile su slične odluke, ali je Virdžinija prva koja je to učinila na društveno i politički konzervativnom jugu SAD, prenio je AFP.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.