ATV

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Ukrajina priznala "lov" na ruske javne ličnosti, Rusija ogorčena na muk u UN

 • Izvor: Sputnik Srbija
 • 17.05.2023. 08:32

Izostanak reakcije Sekretarijata UN na izjave načelnika Glavne obavještajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova o umiješanosti agencije u terorističke napade na ruske medijske ličnosti je nezamisliv, za tako nešto nema opravdanja, saopštila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Na ovo apsolutno jasno, direktno priznanje Ujedinjene nacije - ne u obliku kolektiva zemalja, već kroz njenog sekretarijata - nisu mogle da daju nikakav odgovor. (Predstavnik generalnog sekretara UN) Stefan Dužarik rekao je da on nije vidio takvu izjavu. To je nečuveno, nema drugih riječi koje bi mogle da to opišu. Nema opravdanja za Sekretarijat Ujedinjenih nacija - rekla je ona radiju Sputnjik, komentarišući izjavu Budanova.

Zaharova ne razumije izostanak komentara na izjavu načelnika Glavne obavještajne uprave Ukrajine, posebno u svjetlu dugogodišnjeg posebnog tonaliteta UN prema novinarima i ljudima koji su uključeni u istragu.

Zaharova o konfiskaciji imovine ruskog biznismena: Amerika ne krije krađu

Zaharova o konfiskaciji imovine ruskog biznismena: Amerika ne krije krađu

Prema riječima Zaharove, takva Dužarikova reakcija na ovo direktno priznanje dovodi u pitanje njegovu profesionalnu podobnost i pristrasnost u korist "zapadnog gledišta da je kijevskom režimu sve dopušteno".

Zvanična predstavnica ruskog MIP-a nije isključila loš rad cijelog informacionog odeljenja Sekretarijata UN.

- Možda će ovaj pravac zahtijevati velike izmjene. Ovaj eklatantan slučaj bi trebalo da bude predmet istrage u Sekretarijatu Ujedinjenih nacija - poručila je Zaharova.

Ranije je šef Glavne uprave vojno-obavještajne službe Ukrajine Kiril Budanovu u intervjuu na Јutjubu izjavio da su kijevske vlasti umiješane u ubistva poznatih Rusa.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (R) (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina