Италија

Земља се дијели на два дијела: стиже "проклето прољеће"

  • Извор: Б92
  • 17.03.2024. 21:41

Према најавама италијанских метеоролога са сајта "Ил Метео" Италију ове године чека "проклето пролеће".

Поремећени ток који се спушта са сјеверног Атлантика се буди и како пишу медији ове земље, подијелиће Италију на два дијела. Један дио ће бити погођен кишом и снијегом на планинама, док ће југ бити сунчан и топао.

"Украјини понестаје муниције, САД забринуте и за сопствене залихе"

Како рече једна позната пјесма, заиста ће бити "проклето прољеће", бар у априлу, најављује сајт "Ил Метео".

Март мјесец донио је нестабилну временску прогнозу: од сунца и топлог времена, до грмљавине, па чак и снијега. Међутим, како истичу, ни април неће бити ништа бољи, па очекују, како кажу, бизарно пролеће са традиционалним непрекидним промјенама.

'Смрт' за мраве у кући: Овај производ ће их истјерати из куће заувијек

'Смрт' за мраве у кући: Овај производ ће их истјерати из куће заувијек

Како кажу, узрок треба тражити у буђењу поремећеног тока, који се спушта са сјеверног Атлантика, односно те машине поремећаја која може да произведе толико кише и грмљавине.

Италија се цијепа на два дијела

Ако би се овај тренд потврдио, имали бисмо Италију подијељену на два дијела: сјеверни и централни тиренски регион били би погођени проласком нереда који најављују кишу (снег на планинама) и локалне олује због контраста који би се створили управо у области разграничења између хладног фронта и блаже, влажније ваздушне масе која је већ постојала у доњој тропосфери.

Драма у Бугојну: Мушкарац насрнуо на млади пар у ауту у којем су била и дјеца

Драма у Бугојну: Мушкарац насрнуо на млади пар у ауту у којем су била и дјеца

Само би југ имао користи од склоништа које нуди антициклонални штит који би гарантовао стабилније, сунчаније и повремено прилично вруће вријеме. На другим мјестима температуре су у просеку или незнатно изнад, у складу са трендом загревања у свим годишњим добима.

Оваква ситуација би могла да карактерише вријеме отприлике за читав први дио априла, због поновљеног проласка фронтова нарушених Атлантиком, наизмјенично са кратким антициклонским враћањима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?