Sve je dobro prošlo

Žena se porodila u liftu, muž objavio snimak

  • Извор: Кликс
  • 19.10.2022. 22:47

Koliko god planirale i pripremale se na porođaj do najsitnijih detalja, buduće majke uvijek moraju biti spremne i na neke neočekivane situacije i iznenađenja.

Upravo nesvakidašnju situaciju doživjela je Brazilka Debora Bittar koja je rodila u liftu svoje stambene zgrade, a sve je snimila nadzorna kamera.

Ona je bila kod kuće kada je dobila trudove. Spremila se i krenula prema najbližoj bolnici, ali stigla je tek do lifta prije nego što je rodila djevojčicu Juliju.

Srećom, s njom u pratnji je bio njen suprug Danilo Almeida, inače ginekolog, pa joj je pomogao tokom poroda.

Doktor Almeida sada je podijelio i snimku sa sigurnosne kamere u liftu.

„Julijino rođenje bilo je brzo i neobično, ali služi za razumijevanje da žene ponekad rađaju u nekoliko minuta. Nisam zagovornik porođaja bez nadzora i vjerujem da je sigurnost majke i djeteta prioritet, ali postoje neke nepredvidive situacije. Koliko god da smo planirali neki drugi scenario, atmosfera u liftu je bila mirna i tiha i na kraju smo svjedočili rođenju naše kćerke“, napisao je Almeida.

Tata je prerezao i pupčanu vrpcu, a iako je u karijeri porodio više od 5.000 žena, priznaje da je ovaj porođaj bio najposebniji, prenosi Klix.

„Većina porođaja koje imam su normalni i ponekad traju manje od 2 sata. Ovaj me iznenadio“, dodao je.

Тагови: