Trebinje

Odlikovana medicinska sestra Zdravka Jevtić: S ratišta na ratište do Odjeljenja za urologiju

  • Izvor: ATV
  • 11.01.2024. 19:15

Malo stacionar, pa šok soba pa s ratišta na ratište od Ljubinja preko Bobana pa do Kalinovika, to je samo dio puta trebinjske medicinske sestre Zdravke Jevtić u periodu '92-'95. Baš zato je na Dan Republike odlikovana medaljom zasluga za narod.

Koliko joj priznanje znači, kaže, riječima ne može da opiše.

"Osjećaj je tako fantastičan“, kaže odlikovana medicinska sestra iz Trebinja Zdravka Jevtić.

Riječima je teško opisati i Zdravkin podvig u ratu, nije se se plašila kiše granata jer je cilj bio spasiti ranjene duž Hercegovine.

Zdravka kaže da su ratne godine bile teške, mnogo teške.

"Bio mi je težak period kada mi je brat poginuo, tada sam u depresiju pala ali opet sam se vratila nakon par dana na posao“, kaže odlikovana medicinska sestra Zdravka Jevtić. 

Oni koji su sa Zdravkom proveli radni vijek imaju riječi hvale i kaži da je ona primjer pravog zdravstvenog radnika.

"Zdravstveni radnici zato postoje da u svim tim teretima uzmu svoj dio kolača bez obzira koliko bio težak, vreo, neugodan prijatan ili neprijatan“, kaže medicinska sestra Bolnice Trebinje Nada Šarović.

Na Zdravku ponosne kolege. Direktor kaže da je ona dobar primjer mladim medicinarima.

"Zdravka i danas prva na posao dolazi u 6.15 ili 6.20 dolazi a među zadnjima ide i to je jedna poruka ovim mladim“, kaže direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta.

Zdravka je sada glavna sestra Odjeljenja za urologiju. Za dvije godine će u penziju. Kolege kažu da bi voljeli da Zdravka radi i u novoj bolnicu koja se trenutno gradi.

Pratite nas i putem Vibera