Suđenje za ubistvo Ariela Bogdanovića

Mandić zbog stresa i umora nije svjedočio, odbranu pisao pod svijećom

Dalibor Mandić (37), optuženi za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), nije danas bio spreman da iznosi svoju odbranu u Okružnom sudu u Banjaluci, navodeći da zbog pripreme svjedočenja ”nije spavao tri noći”, te da je ”umoran i pod velikim stresom”.

"Pod velikim sam stresom. Pod svijećom sam radio i pisao odbranu. Nisam tri noći spavao, mislim i da sam se razbolio. Iscrpljen sam. Zbog nespavanja, umora i stresa nisam u stanju da trenutno svjedočim”, rekao je Mandić.

Predsjednik sudskog vijeća Dragana Uletilović pitao je Mandića da li to može da dokaže, odnosno da li je bio kod ljekara, ali je optuženi odgovorio da nije. Na kraju mu je ipak izašao u susret i dozvolio da svjedoči tek na narednom ročištu. Optuženog je upozorio da je to krajnja granica tolerancije i da će sud u suprotnom smatrati da pokušava da odugovlači proces. Upozorio ga je i da se, u slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema, javi ljekaru.

Mandiću malo 15 dana za pripremu svjedočenja

Mandiću malo 15 dana za pripremu svjedočenja

Kao svjedok odbrane danas je svjedočila Arnela Hadžalić iz Sarajeva, tim lider u firmi ”DDC" u kojoj su optuženi i žrtva radili. I nju je, na vlastito insistiranje, ispitivao optuženi Mandić.

Hadžalićeva je ispričala da je on bio dobro prihvaćen od strane drugih zaposlenih i tima kojim je rukovodila. U početku su, kaže, imali korektan odnos, ali je bilo i problema.

”On je jednom odbio da izvrši radnu obavezu, odnosno da odgovori na jedan poziv. Bio je nov radnik i pravio je greške, što je normalno. Ali primjetila sam da ne prihvata kritike na svoj račun”, rekla je Hadžalić.

Suđenje za ubistvo Bogdanovića: Mandić ispitivao svjedoke odbrane

Suđenje za ubistvo Bogdanovića: Mandić ispitivao svjedoke odbrane

Budući da ona radi u filijali u Sarajevu pojasnila je da su uglavnom komunicirali preko video poziva i poruka. Sa timom je u Banjaluci provela pet dana i tada je bila i u direktnom kontaktu s Mandićem. Istakla je da su imali korektan odnos i da su njihovi razgovori nekad bili ugodni, a nekad ne. Naglasila je da joj je pri prvom kontaktu s njim bilo neprijatno.

”Nije poštovao granicu. Kada samo se upoznali dodirnuo mi je ruku. Bio je napadan i za moj ukus previše otvoren”, rekla je Hadžalić.

Potvrdila je da je Mandić želio da napreduje u firmi, te da je želio da pređe da radi u Sarajevo, a čak mu je jedan kolega ponudio da budu cimeri.

Na pitanje da ocjeni Mandićev karakter Hadžalićeva je navela da joj je teško o tome pričati, jer ga nije dovoljno dobro poznavala.

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

”Smatram da je pesimistična osoba. Imao je negativan pogled na život. Nije bio zadovoljan životom u Banjaluci i državi uopšte. Nije bio zadovoljan odnosnom sa kolegama, ali ne znam kakav je on bio prema njima ili oni prema njemu. Meni je stvarno žao što se ovo desilo”, istakla je Hadžalić.

Mandić je njeno ispitivanje završio riječima: ”Pozdravite kolege u Sarajevu...”.

Optužnicom Mandić se tereti za teško ubistvo Ariela Bogdanovića. Zločin je počinjen 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova. U optužnici se navodi da je u Bulevaru srpske vojske Mandić pratio Bogdanovića, koji se pješke kretao stazom od Tržnog centra "Delta planet" ka Rebrovačkog mostu.  Sustigao ga je u blizini studentskog "Kampusa" i nožem ga ubo u donji dio trupa.

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Bogdanović je krenuo da bježi i Mandić je trčao za njim. Ranjeni mladić je prešao preko ulice i došao do benzinske pumpe "Nestro petrol", gdje je iscrpljen vjerovato usljed krvarenja pao na asfalt. Dok je ležao na putu Mandić mu je prišao i mučki ga izbo nožem, što su snimile i nadzorne kamere. Nanio mu je osam ubodnih rana, u predjelu ramena, lica i vrata, te grudnog koša. Potom je pobjegao prema "Kampusu". Istu noć je lociran i uhapšen. 


Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.