Суђење за убиство Ариела Богдановића

Мандић због стреса и умора није свједочио, одбрану писао под свијећом

Далибор Мандић (37), оптужени за свирепо убиство Ариела Богдановића (28), није данас био спреман да износи своју одбрану у Окружном суду у Бањалуци, наводећи да због припреме свједочења ”није спавао три ноћи”, те да је ”уморан и под великим стресом”.

"Под великим сам стресом. Под свијећом сам радио и писао одбрану. Нисам три ноћи спавао, мислим и да сам се разболио. Исцрпљен сам. Због неспавања, умора и стреса нисам у стању да тренутно свједочим”, рекао је Мандић.

Предсједник судског вијећа Драгана Улетиловић питао је Мандића да ли то може да докаже, односно да ли је био код љекара, али је оптужени одговорио да није. На крају му је ипак изашао у сусрет и дозволио да свједочи тек на наредном рочишту. Оптуженог је упозорио да је то крајња граница толеранције и да ће суд у супротном сматрати да покушава да одуговлачи процес. Упозорио га је и да се, у случају било каквих здравствених проблема, јави љекару.

Мандићу мало 15 дана за припрему свједочења

Мандићу мало 15 дана за припрему свједочења

Као свједок одбране данас је свједочила Арнела Хаџалић из Сарајева, тим лидер у фирми ”DDC" у којој су оптужени и жртва радили. И њу је, на властито инсистирање, испитивао оптужени Мандић.

Хаџалићева је испричала да је он био добро прихваћен од стране других запослених и тима којим је руководила. У почетку су, каже, имали коректан однос, али је било и проблема.

”Он је једном одбио да изврши радну обавезу, односно да одговори на један позив. Био је нов радник и правио је грешке, што је нормално. Али примјетила сам да не прихвата критике на свој рачун”, рекла је Хаџалић.

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

Будући да она ради у филијали у Сарајеву појаснила је да су углавном комуницирали преко видео позива и порука. Са тимом је у Бањалуци провела пет дана и тада је била и у директном контакту с Мандићем. Истакла је да су имали коректан однос и да су њихови разговори некад били угодни, а некад не. Нагласила је да јој је при првом контакту с њим било непријатно.

”Није поштовао границу. Када само се упознали додирнуо ми је руку. Био је нападан и за мој укус превише отворен”, рекла је Хаџалић.

Потврдила је да је Мандић желио да напредује у фирми, те да је желио да пређе да ради у Сарајево, а чак му је један колега понудио да буду цимери.

На питање да оцјени Мандићев карактер Хаџалићева је навела да јој је тешко о томе причати, јер га није довољно добро познавала.

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

”Сматрам да је песимистична особа. Имао је негативан поглед на живот. Није био задовољан животом у Бањалуци и држави уопште. Није био задовољан односном са колегама, али не знам какав је он био према њима или они према њему. Мени је стварно жао што се ово десило”, истакла је Хаџалић.

Мандић је њено испитивање завршио ријечима: ”Поздравите колеге у Сарајеву...”.

Оптужницом Мандић се терети за тешко убиство Ариела Богдановића. Злочин је почињен 2. децембра прошле године око 19.35 часова. У оптужници се наводи да је у Булевару српске војске Мандић пратио Богдановића, који се пјешке кретао стазом од Тржног центра "Делта планет" ка Ребровачког мосту.  Сустигао га је у близини студентског "Кампуса" и ножем га убо у доњи дио трупа.

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Dostavljeno oko 130 dokaza protiv Mandića zbog ubistva Bogdanovića

Богдановић је кренуо да бјежи и Мандић је трчао за њим. Рањени младић је прешао преко улице и дошао до бензинске пумпе "Нестро петрол", гдје је исцрпљен вјеровато усљед крварења пао на асфалт. Док је лежао на путу Мандић му је пришао и мучки га избо ножем, што су снимиле и надзорне камере. Нанио му је осам убодних рана, у предјелу рамена, лица и врата, те грудног коша. Потом је побјегао према "Кампусу". Исту ноћ је лоциран и ухапшен. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.