OJT Banjaluka

Predložen pritvor šestorici uhapšenih u ”Galeriji”

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je jednomjesečni pritvor Saši Lipovcu (53) i još petorici uhapšenih u akciji ”Galerija”.

Osim Lipovcu, pritvor je predložen Strahinji Driniću, Mirku Radaku, Danijelu Todoroviću, Ognjenu Šoboti i profesoru fizičkog vaspitanja Aleksandru Grandiću, svi iz Gradiške. Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca osumnjičeni Nikola je Janković pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

”Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, saopštilo je OJT Banjaluka.

Uhapšeni u akciji ”Galerija” sprovedeni u tužilaštvo

Uhapšeni u akciji ”Galerija” sprovedeni u tužilaštvo

O prijedlogu za određivanje pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te omogućavanje uživanja droge.

”Svi su osumnjičeni da su od druge polovine 2022.godine do 11. oktobra 2023. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain, ekstazi i marihuanu korisnicima na području Grada Gradiška”, navelo je Tužilaštvo.

Zbog droge ''pali'' profesor fizičkog, prevoznik i kriminalac s bogatim dosijeom

Zbog droge ''pali'' profesor fizičkog, prevoznik i kriminalac s bogatim dosijeom

Akcija ”Galerija” sprovedena je na području Gradiške, gdje su izvršeni pretresi na više lokacija. Akcija je mjesecima pripremana i tokom njene realizacije oduzeta je određena količina narkotika, nelegalno oružje, novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Oglasila se PU Gradiška: U akciji ”Galerija” uhapšeno deset osoba

Oglasila se PU Gradiška: U akciji ”Galerija” uhapšeno deset osoba

”U pretresima su pronađene i oduzete materije koje asociraju na opojnu drogu i to 27,78 grama kokaina, 400,5 grama spida, tablete ekstazija, skank, vatreno oružje, profesionalni provalnički alat, određena količina novca”, saopšteno je iz PU Gradiška.

Pratite nas i putem Vibera