ОЈТ Бањалука

Предложен притвор шесторици ухапшених у ”Галерији”

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је једномјесечни притвор Саши Липовцу (53) и још петорици ухапшених у акцији ”Галерија”.

Oсим Липовцу, притвор је предложен Страхињи Дринићу, Мирку Радаку, Данијелу Тодоровићу, Огњену Шоботи и професору физичког васпитања Александру Грандићу, сви из Градишке. Након испитивања од стране поступајућег тужиоца осумњичени Никола је Јанковић пуштен и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

”Тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора  због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због постојања  нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Ухапшени у акцији ”Галерија” спроведени у тужилаштво

Ухапшени у акцији ”Галерија” спроведени у тужилаштво

О приједлогу за одређивање притвора  одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци.

Осумњиченима се на терет ставља да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, те омогућавање уживања дроге.

”Сви су осумњичени да су од друге половине 2022.године до 11. октобра 2023. године вршили набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали кокаин, екстази и марихуану корисницима на подручју Града Градишка”, навело је Тужилаштво.

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

Акција ”Галерија” спроведена је на подручју Градишке, гдје су извршени претреси на више локација. Акција је мјесецима припремана и током њене реализације одузета је одређена количина наркотика, нелегално оружје, новац и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Огласила се ПУ Градишка: У акцији ”Галерија” ухапшено десет особа

Огласила се ПУ Градишка: У акцији ”Галерија” ухапшено десет особа

”У претресима су пронађене и одузете материје које асоцирају на опојну дрогу и то 27,78 грама кокаина, 400,5 грама спида, таблете екстазија, сканк, ватрено оружје, професионални провалнички алат, одређена количина новца”, саопштено је из ПУ Градишка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!