Ubistvo Ariela Bogdanovića

Priznanje nedovoljno za presudu, sud ispravlja greške tužilaštva

Okružni sud u Banjaluci odgodio je izvođenje završnih riječi na suđenju Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), i najavio je da će naložiti vještačenje DNK tragova koja nisu urađena tokom istrage!

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović naglasio je da sud ima pravo da traži dodatne dokaze, budući da suđenje nije okončano.

Priznanje krivice nije dogovljno za presudu

”To nije odugovlačenje postupka. Cilj je da se utvrdi materijalna istina. Samo priznanje (u istrazi) nije dovoljno da se donese sudska odluka. Potrebni su i drugi dokazi. Nekada optuženi može preuzeti odgovornost da bi zaštitio treće lice”, rekao je Uletilović.

Mandić tvrdi da mu je ubistvo Bogdanovića namješteno!

Mandić tvrdi da mu je ubistvo Bogdanovića namješteno!

Sud je najavio da će na narednom ročištu ponovo biti saslušani inspektor PU Banjaluka Svijetlana Malić, koja je učestvovala u pretresu stana optuženog, Adrijana Jović koja je radila zapisnik o uviđaju, kao i vještak Božana Ilić koja je vještačila bilološke tragove sa predmeta koji su oduzeti od Mandića.

Pojasnio je da će sud, nakon saslušanja svjedoka, ići u pravcu predlaganja vještačenja DNK tragova na predmetima koji su oduzeti od Mandića, a koje tužilaštvo tokom istrage nije vještačilo.

Krv sa duksa nije upoređena sa DNK žrtve

”Vještak je ranije rekla da je pronašla trag krvi na odjevnim predmetima, ali tužilaštvo nije tražilo da se vještačenjem utvrdi da li pripada oštećenom. Neke stvari, koje su izuzete, bile su mokre i ne znamo da li je optuženi uklanjao tragove ili nije”, istakao je Uletilović, navodeći da će od vještaka tražiti da kaže koje su stvari podobne za vještačenje i ukoliko se utvrdi postojanje biloških tragova oni će biti upoređeni sa DNK tragovima optuženog, ali i oštećenog.

Ubica Ariela Bogdanovića snimljen sa 20 kamera, ali mu se lice ne vidi

Ubica Ariela Bogdanovića snimljen sa 20 kamera, ali mu se lice ne vidi

Podsjetimo, Ilićeva je na prošlom ročištu rekla da je na kapuljači duksa uočena mrlja za koju je testom potvrđeno da potiče od ljudske krvi. Tokom istrage tužilaštvo nije tražilo da se ta mrlja uporedi sa DNK ubijenog Bogdanovića!? 

Nisu vještačeni ruksak i patike

Tužilaštvo nije tražilo ni vještačenje patika i ruksaka, koji su pronađeni kod Mandića. Budući da je optuženi u priznanju (koje je pred sudom povukao) rekao da je nakon ubistva u ruksak stavio nož i crveni šuškavac, Ilićeva je u sudnici navela da bi u njemu mogli ostati DNK tragovi.

Napeto u sudnici: Suočeni policijski inspektor i optuženi za svirepo ubistvo

Napeto u sudnici: Suočeni policijski inspektor i optuženi za svirepo ubistvo

”Ako su nož i šuškavac bili u ruksaku za očekivati je da bi u njemu pronašli biološke tragove”, rekla je vještak.

Mandića optužnica tereti za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način. U optužnici se navodi da je Bogdanovića ubio 2. decembra 2022. godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske

Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra ”Delta planet” prema Rabrovačkom mostu. Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao. Ubistvo su snimile nadzorne kamere, ali se lice počinioca ne vidi.

Suđenje se nastavlja 19. marta.

Mandić u priznanju tvrdio da ga je Ariel psihički maltretirao

Mandić u priznanju tvrdio da ga je Ariel psihički maltretirao


Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan

Na suđenju za ubistvo Bogdanovića svjedočile radne kolege Mandića: Ponašao se čudno, bio izolovan



Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.