Osijek

Stric nastradale Mihaele: Pogodio je u arteriju, ugušila se u vlastitoj krvi

  • Izvor: Telegraf
  • 24.09.2023. 09:03

"Jadna naša Mihaela, tek je počela da živi. Tako zlatna cura, divno stvorenje. Svi smo u šoku. Roditelji su joj pod tabletama otkako se to dogodilo. Jako se teško nosimo s time", rekao je za 24 sata stric Mihaele Berak (21) koja je u srijedu uveče ubijena u Osijeku, stanu policajca Marka Smažila.

On je osumnjičen za ubistvo i zadržan je u istražnom zatvoru.

"Porodica je bila na saslušanju u policiji, tamo su i saznali šta se tačno dogodilo. Nismo znali za njega, da su se zabavljali. On je neki momak, tek završio za policajca, neiskusan, a dali mu oružje. Šta je on s tim pištoljem radio, ko zna. U arteriju ju je baš pogodio, ugušila se u vlastitoj krvi. Jadno dijete, ko zna šta je proživljavala poslednjih trenutaka. Očajni smo", kaže Mihaelin stric kroz suze.

Novi detalji ubistva djevojke: Upucao je i dva sata nije pozvao policiju?

Novi detalji ubistva djevojke: Upucao je i dva sata nije pozvao policiju?

Stotine ljudi ispratilo je Mihaelu na posljednji počinak u subotu, među njima i njeni prijatelji s Pravnog fakulteta, na kojem je bila izvrstan student, kolege sportisti iz sportskog tekvondo kluba u kojem je trenirala pet godina i osvajala medalje te prijatelji i kolege s posla, jer je studirajući i radila u osječkom trgovačkom centru Portanova, piše 24 sata.

"Pucao je s namjerom da ju ubije"

U subotu se o tragediji u Osijeku oglasio i DORH koji je pokrenuo istragu protiv 27-godišnjeg policajca, koji se tereti da je metkom iz službenog pištolja usmrtio 21-godišnju Mihaelu Berak.

Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka žali na osumnjičenog policajca

Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka žali na osumnjičenog policajca

Ne navodeći identitete osumnjičenog i žrtve, tužilaštvo u rješenju u sprovođenju istrage navodi kako sumnja da je okrivljeni 27-godišnji policajac 20. septembra 2023. oko 22 sata u Osijeku, u namjeri da usmrti žrtvu, iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj povredu od koje je umrla na mjestu događaja.

Podsjećaju kako je sudija istrage osječkog Županijskog suda prihvatio prijedlog tužilaštva i odredio okrivljenom istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.

Policajac osumnjičen za ubistvo djevojke

Policajac osumnjičen za ubistvo djevojke

Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko županijsko tužilaštvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenog to prekvalifikovalo u krivično djelo ubistva, te predložilo određivanje istražnog zatvora.

Rješenjem načelnika PU osječko-baranjske 27-godišnji policajac udaljen je iz službe, a protiv njega će se podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Pratite nas i putem Vibera