Осијек

Стриц настрадале Михаеле: Погодио је у артерију, угушила се у властитој крви

  • Извор: Телеграф
  • 24.09.2023. 09:03

"Јадна наша Михаела, тек је почела да живи. Тако златна цура, дивно створење. Сви смо у шоку. Родитељи су јој под таблетама откако се то догодило. Јако се тешко носимо с тиме", рекао је за 24 сата стриц Михаеле Берак (21) која је у сриједу увече убијена у Осијеку, стану полицајца Марка Смажила.

Он је осумњичен за убиство и задржан је у истражном затвору.

"Породица је била на саслушању у полицији, тамо су и сазнали шта се тачно догодило. Нисмо знали за њега, да су се забављали. Он је неки момак, тек завршио за полицајца, неискусан, а дали му оружје. Шта је он с тим пиштољем радио, ко зна. У артерију ју је баш погодио, угушила се у властитој крви. Јадно дијете, ко зна шта је проживљавала последњих тренутака. Очајни смо", каже Михаелин стриц кроз сузе.

Нови детаљи убиства дјевојке: Упуцао је и два сата није позвао полицију?

Нови детаљи убиства дјевојке: Упуцао је и два сата није позвао полицију?

Стотине људи испратило је Михаелу на посљедњи починак у суботу, међу њима и њени пријатељи с Правног факултета, на којем је била изврстан студент, колеге спортисти из спортског теквондо клуба у којем је тренирала пет година и освајала медаље те пријатељи и колеге с посла, јер је студирајући и радила у осјечком трговачком центру Портанова, пише 24 сата.

"Пуцао је с намјером да ју убије"

У суботу се о трагедији у Осијеку огласио и ДОРХ који је покренуо истрагу против 27-годишњег полицајца, који се терети да је метком из службеног пиштоља усмртио 21-годишњу Михаелу Берак.

Објављене поруке у којима се убијена дјевојка жали на осумњиченог полицајца

Објављене поруке у којима се убијена дјевојка жали на осумњиченог полицајца

Не наводећи идентитете осумњиченог и жртве, тужилаштво у рјешењу у спровођењу истраге наводи како сумња да је окривљени 27-годишњи полицајац 20. септембра 2023. око 22 сата у Осијеку, у намјери да усмрти жртву, из службеног пиштоља испалио хитац према њој и нанио јој повреду од које је умрла на мјесту догађаја.

Подсјећају како је судија истраге осјечког Жупанијског суда прихватио приједлог тужилаштва и одредио окривљеном истражни затвор због опасности од ометања истраге и опасности од понављања дјела.

Полицајац осумњичен за убиство дјевојке

Полицајац осумњичен за убиство дјевојке

Иако је полиција свог службеника првобитно теретила за тешко кривично дјело против опште сигурности те довођење у опасност живота и имовине, сумњајући да је неопрезно руковао службеним наоружањем, осјечко жупанијско тужилаштво је у петак, након испитивања осумњиченог то преквалификовало у кривично дјело убиства, те предложило одређивање истражног затвора.

Рјешењем начелника ПУ осјечко-барањске 27-годишњи полицајац удаљен је из службе, а против њега ће се поднијети захтјев за покретање дисциплинског поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: