Pedofil pronađen mrtav u ćeliji

Brat Džefrija Еpstina: Nove fotografije s obdukcije ukazuju da se nije ubio!

  • 12.02.2024. 15:36

Brat pedofila-milijardera Džefrija Еpstina koji se navodno ubio u zatvoru dok je čekao suđenje, objavio je javnosti ranije nepoznatu fotografiju sa obdukcije, za koju tvrdi da dokazuje da Еpstin, ipak, nije izvršio samoubistvo.

Mark Еpstin je o fotografiji i drugim dokazima razgovarao u intervjuu u petak sa američkom voditeljkom podkasta Megan Keli.

Na fotografiji se vidi veliki crveni ožiljak posred vrata pedofila koji je podvodio maloljetnice, a za koji njegov brat tvrdi da nije u skladu sa izvještajima vlasti da se Еpstin objesio u zatvorskoj ćeliji u Njujorku.

Slučaj Еpstajn - otpečaćena sva sudska dokumenta iz 2015. godine

Slučaj Еpstajn - otpečaćena sva sudska dokumenta iz 2015. godine

Da je Džefri Еpstin pronađen kako visi sa kreveta na sprat, kako je saopšteno, ožiljak bi se ocrtavao ispod brade i iza ušiju, rekao je njegov brat.

"Na toj slici, ožiljak je bliži sredini njegovog vrata i prostire se horizontalno", rekao je on, istakavši da se "prilikom vješanja, ožiljak ocrtava visoko na gornjem dijelu vrata, jer toneš u omču", prenosi RT Balkan.

Džefri Еpstin je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u njujorškom zatvoru Metropoliten 2019. godine, dok je čekao suđenje po optužbama za trgovinu ljudima. Njegovu smrt je glavni gradski ljekar proglasio samoubistvom. Ljekar kojeg je angažovala Еpstinova porodica, i koji je bio prisutan na obdukciji tvrdio je da neki od dokaza, uključujući višestruke prelome vrata, sugerišu da je on ubijen.

Crna lista: Na spisku Džefrija Еpstajna za sada 90 imena

Crna lista: Na spisku Džefrija Еpstajna za sada 90 imena

Sumnje u zvanične nalaze podstakle su spekulacije da je Еpstin ubijen kako bi se spriječilo potencijalno otkrivanje bogatih i moćnih ljudi sa njegove liste klijenata.

U prethodno zapečaćenim sudskim dokumentima u vezi sa Еpstinom koji su otpečaćeni prošlog mjeseca našao se veliki broj "zanimljivih" imena, uključujući bivše predsjednike SAD Bila Klintona i Donalda Trampa, mađioničara Dejvida Koperfilda, britanskog princa Еndrua, bivšeg izraelskog premijera Еhuda Baraka, pokojnog guvernera Novog Meksika Bila Ričardsona, bivšeg potpredsjednika SAD Ala Gora, muzičara Majkla Džeksona, pa čak i fizičara Stivena Hokinga, ali dokumenti nisu pružili dovoljno dokaza kako bi se protiv bilo koga od ovih pojedinaca poveo sudski postupak. 

Virdžinija Džufri, koja je optužila Džefrija Еpstina za seksualno zlostavljanje, izjavila je pritom da bivši predsjednik SAD Donald Tramp nije učestvovao u zločinima preminulog seksualnog predatora, pokazuju dokumenti.

Mark Еpstin je tokom intervjua spekulisao da je njegovog brata ubio neko od drugih zatvorenika.

Od političara do umjetnika: Objavljen dio

Od političara do umjetnika: Objavljen dio "spiska Džefrija Еpstajna"

Vlasti su tom prilikom tvrdile da kamere u dijelu zatvora gdje se nalazio Еpstin nisu radile, odbivši da objelodane snimke iz drugih dijelova zatvora ili otkriju identitet drugih zatvorenika. 

"Jedini odgovor koji sam dobio, na svako pitanje koje sam postavio, bio je: 'Poslije detaljne istrage, utvrdili smo da se radi o samoubistvu'", rekao je Mark Еpstin, tvrdeći da vlasti nisu poštovale standardnu istražnu proceduru, poput ostavljanja tela na licu mjesta dok ne stigne ljekar.

Slučaj Еpstajn: Klinton identifikovan kao Džon Do 36

Slučaj Еpstajn: Klinton identifikovan kao Džon Do 36

Mark Еpstin je takođe doveo u pitanje to što se na fotografijama sa obdukcije ne vide mrlje na tijelu njegovog brata koje bi, kako navodi, trebalo da se pojave zbog skupljanja krvi u slučaju da se on objesio.

"Da je visio onako kako su rekli, na nogama i zadnjici bi mu se pojavile mrlje", rekao je on.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: